Consilierul lui ÎPS Teodosie a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată, iar o faţă bisericească se ocupa de traficul de droguri

Consilierul lui ÎPS Teodosie a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată, iar o faţă bisericească se ocupa de traficul de droguri

Preotul Ciprian Stoichin şi ÎPS Teodosie

Mai multe scandaluri au zguduit din temelii Biserica. În ultimii ani, un consilier al lui ÎPS Teodosie a fost filmat în timpul unei partide de amor cu o prostituată, iar un altul distribuia droguri liceenilor din Vaslui.

Părintele Ciprian Stoichin, consilierul cu numărul 2 al Arhiepiscopului Tomisului, a fost şantajat de doi teologi cu o filmare în care apărea în timpul unei partide de amor cu o prostituată. 
 
Oamenii Bisericii erau chemaţi la sfeştanie acasă la femeie, apoi erau cinstiţi cu băutură. Când preoţii erau aghesmuiţi bine, enoriaşa întreţinea cu ei relaţii sexuale.
 
În scurt timp, preoţii se confruntau cu urmările. Erau contactaţi de doi tineri teologi, Marcel Marin şi Ionuţ Picu, care le cereau bani, 100.000 euro, în schimbul casetei video. Unul dintre preoţi s-a spovedit Poliţiei şi a avut curaj să-şi asume plângerea. Reuşise să negocieze cu şantajiştii suma de 15.000 euro.
 
La cercetările făcute de Poliţie, enoriaşa s-a dovedit a fi o prostituată tocmită de Marcel Marin şi Ionuţ Picu să-i ademenească pe purtătorii de sutană. Ea a plecat între timp în Spania. 
Părintele Ciprian Stoichin slujea ca paroh la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Techirghiol.
 
Preot traficant de droguri 


 
Un alt scandal a izbucnit în sânul Bisericii în februarie 2013, când preotul Gabriel Bucică a fost prins de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vaslui în timp ce furniza tinerilor consumatori din Vaslui colete cu etnobotanice pe care le lua din Portul Constanţa.
 
Gabriel Bucică slujea la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, ca preot misionar. În calitatea sa, el îl însoţea pe ÎnaltPreasfinţitul Teodosie la slujbele oficiate, făcând parte din soborul de preoţi.

Beat la volan

Alţi slujitori în sutană au fost implicaţi în accidente rutiere, în timp ce conduceau sub influenţa băutorilor alcoolice.

La începutul anului 2013, consilierul cultural Valeriu Roman, preot la Biserica Sfântul Mucenic Mina, a provocat un accident în lanţ pe Bulevardul 1 Mai din Constanţa. În carambol au fost avariate 3 maşini şi au fost rănite 4 persoane, dintre care 2 copii.

Preotul Roman a fost suspendat pe loc din toate funcţiile deţinute. Analizele au relevat că a condus cu o alcoolemie de 2,45 în sânge.
 
Tot în ianuarie 2013, un preot din Viişoara, Dănuţ Costan, a fost oprit de la slujire pentru că făcea ritualuri de exorcizare.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: