Conferinţă cu public la Mangalia, pe tema gazelor de şist

Conferinţă cu public la Mangalia, pe tema gazelor de şist

Mangalia a ieşit la protest la adresa fracturării FOTO Ediţia de Sud

O conferinţă cu public pe tema gazelor de şist are loc duminică, 23 februarie, ora 14.00, la Mangalia. Organizator este grupul ecologist DobroGeea, care ţine să precizeze că evenimentul, la care intrarea este liberă, este apolitic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reuniunea este găzduită de Casa de Cultură din Mangalia, Piaţa Republicii nr. 1 (lângă Monumentul eroilor). „Nu se face colectare de fonduri băneşti“, subliniază activiştii de la DobroGeea. Ei îşi propun să informeze populaţia asupra riscurilor pe termen lung, ce rezultă din exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice.

Invitaţi la conferinţă pentru susţine prezentări sunt: Mircea Vintilescu - profesor universitar doctor; Doru Apostol - inginer; Marina Ştefan - inginer energetician; master in managementul sistemelor energetice; Paul Iurea - activist de mediu; Hetti Benedek - activist de mediu.

„Pe lângă informare, conferinţa are ca scop şi propunerea de acţiuni comune ale locuitorilor judeţului, pentru a convinge parlamentarii să adopte o lege de interzicere a exploatării gazelor de şist în România prin metoda fracturării hidraulice, aşa cum s-a interzis şi în Bulgaria, Franţa, Germania şi în alte 15 state americane“, arată organizatorii de la DobroGeea.

Sudul Dobrogei este vizat pentru exploatarea gazelor de şist de câttre compania Chevron. Faza de explorare deja a început, derulată de firma Prospecţiuni SA.

Vă mai recomandăm

Dezbatere pe tema gazelor de şist, la Cobadin. Sesiunea este organizată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale

VIDEO Proteste la Mangalia la adresa explorării gazelor de şist

Artist din Mangalia, ridicat de jandarmi la protestele din faţa Guvernului. La Constanţa, colindul protestatar a răsunat în intersecţiile oraşului

VIDEO Protest inedit la Mangalia. Un labrador a participat la marşul împotriva gazelor de şist desfăşurat în oraş

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările