Conferenţiarul universitar Gabriela Lilios, cadru didactic al Universităţii „Ovidius”, a murit la 53 de ani

Conferenţiarul universitar Gabriela Lilios, cadru didactic al Universităţii „Ovidius”, a murit la 53 de ani

Gabriela Lilios, conferentiar universitar

Gabriela Lilios era din anul 2007 conferenţiar universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriela Lilios a murit sâmbătă, 16 ianuarie, ea suferind de ceva vreme de o boală incurabilă.

Gabriela Lilios era conferenţiar universitar la Facultatea de Farmacie şi medic primar - Medicină de Familie.

Născută în anul 1967, Gabriela Lilios, doctor în Ştiinţe Medicale, preda disciplina Fiziologie şi Fiziopatologie studenţilor din anul II.

Este coautoarea unui manual de „Biologie” (2011), a lucrării „Fortificarea cu fier a produselor alimentare” (2010), a volumului „Anatomia şi fiziologia omului” (2009) şi a altor lucrări de specialitate. Are, de asemenea, zeci de studii şi articole publicate în ţară şi străinătate.

În martie 2018, conferenţiarul universitar Gabriela Lilios de la Facultatea de Farmacie, din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, a fost condamnată definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru influenţarea declaraţiilor şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Profesoara, spun anchetatorii, l-a determinat pe un student să-şi schimbe declaraţia într-un proces penal în care este judecat pentru corupţie (11 infracţiuni de luare de mită) fostul decan al facultăţii, Gheorghe Ţarălungă. În schimbul acestei declaraţii mincinoase, studentul a trecut mai multe examene restante şi a luat licenţa.

Citeşte şi:

Profesor universitar, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, continuă să predea. De ce tolerează învăţământul românesc asemenea situaţii

Dr. Gabriela Lilios, reţinută de DNA. Este acuzată de instigare la mărturie mincinoasă în favoarea unui profesor corupt de la Universitatea Ovidius

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările