Concurs de triatlon în Mamaia. La eveniment sunt aşteptaţi 1.200 de participanţi

Concurs de triatlon în Mamaia. La eveniment sunt aşteptaţi 1.200 de participanţi

Sâmbătă şi duminică, în staţiunea Mamaia va avea loc concursul de triatlon din Europa de Est şi Balcani -TriChallenge. Sunt aşteptaţi 1.200 de participanţi din România şi din străinătate, care vor înota, vor pedala şi vor alerga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestarea se va desfăşura şi anul acest sub forma unui festival sportiv, având trei componente. Sâmbătă, 16 septembrie, vor avea loc probele de triatlon pentru sportivii amatori şi profesionişti, iar duminică, 17 septembrie - TriKids – cros, aquatlon şi duatlon pentru copii şi Crosul “Beach Run”
 
Proba de alergare se desfăşoară, în premieră, pe promenada din Mamaia, în condiţii de siguranţă, pe o suprafaţă plată sută la sută, înotul se va desfăşura în mare, iar proba de bicicletă pe sensul de mers spre Constanţa.
 
Printre participanţi la TriChallenge Mamaia 2017 se numără Deak Zsombor, câştigătorul competiţiei în 2017, dar şi campion pe distanţele lungă şi semi lungă, Mihai Vigariu, calificat de două ori la Campionatul Mondial de Half Ironman,Mihai Baractaru, singurul roman calificat de trei ori la Kona, Alex Toma, calificat la Campionatul Mondial de Half Ironman, Daniel Attila, multiplu câştigător în distanţa olimpică, Daniela Torok, sportiva care a doborât recordul naţional în distanţa Ironman.
 
Programul zilei de sâmbătă
 
Probe individuale
 
9:00: start proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare 
9:20: start proba sprint: 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare 
11:00: start proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare
Probe de echipă
9:45: start ştafetă sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare 
10:15: start ştafetă olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare
 
Restricţii de trafic 
 
Pentru buna desfăşurare a competiţiei, în ziua de sâmbătă, 16 septembrie, se va impune următoarea restricţie de trafic în staţiune:
– între 8.30 şi 14.00 – traficul va fi restricţionat între On Plonje JR şi Hotel Rex pe cele trei benzi din sensul Năvodari spre Constanţa, astfel că traficul auto se va desfăşura temporar pe două benzi pentru sensul Constanţa – Năvodari şi o singură bandă pentru sensul Năvodari spre Constanţa. 
 
 
Programul zilei de duminică
 
TriKids Challenge – cros, aquatlon şi duatlon pentru copii
Festivalul TriChallenge Mamaia continuă duminică cu TriKids, competiţie ce curprinde trei probe: cros, aquatlon şi duatlon şi este dedicat tuturor copiilor care iubesc înotul, mersul pe bicicletă şi alergarea.
 
Copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani vor avea ocazia să se întreacă începând cu ora 8.30 la duatlon, şi de la 10.30 la aquatlon, iar princhindeii între 7 şi 8 ani se vor întrece, de la 10.00, la cros.
 
Crosul “Beach Run”
 
Tot duminică, promenada din Mamaia se va transforma în pistă de alergare pentru iubitorii de mişcare. Pentru al treilea an consecutiv, în cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanţa de 4 kilometri, cu start de la ora 12.00. Acesta va închide practic seria întrecerilor sportive şi va deschide festivitatea de premiere.
 
Evenimentul TriChallenge Mamaia 2017 se va încheia cu festivitatea de premiere pentru copii şi alergători, aceasta fiind programată pentru ora 13.00.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: