Concert la Casa de Cultură. „În vremea aceea“, frescă a patimilor lui Hristos

Concert la Casa de Cultură. „În vremea aceea“, frescă a patimilor lui Hristos

Concert al Arhiepiscopiei Tomisului la Casa de Cultură Constanţa FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Evenimentul muzical este o tradiţie pe scena din Constanţa, în Postul Mare. La concertul „În vremea aceea...“ participă coralele Arhiepiscopiei Tomisului şi liceenii de la Arte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhiepiscopia Tomisului invită credincioşii la Concertul „În vremea aceea...“, în seara de joi, 18 aprilie, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa.

Proiectul muzical „În vremea aceea...“ a devenit o tradiţie în Postul Mare. Manifestarea a ajuns la cea de-a IV-a ediţie, reprezentaţiile de anul acesta ţinându-se pe scenele din Deva, Petroşani, Reşiţa, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin şi Constanţa.

Fresca muzicală pentru solişti, cor şi orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu, este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în faţa lui Pilat), ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului.

Concertul este susţinut de ansamblul muzical format din coralele Armonia şi Cuvânt Bun ale Arhiepiscopiei Tomisului, grupul coral al Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, dirijor: asist. univ. drd. arhidiacon Ion Iulian Dumitru.

Intrarea la concert este liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările