Concert caritabil de Crăciun, la biserică. Doi copii au nevoie de ajutor

Concert caritabil de Crăciun, la biserică. Doi copii au nevoie de ajutor

Pregătiri pentru Crăciun la biserica Sf. Vasile din Constanţa       FOTO: FB/Parohia Sf Vasile Constanta

Pentru comunitatea strânsă în jurul bisericii, concertul de Crăciun a devenit o tradiţie, fiind al V-lea an în care banii adunaţi vor merge către cazuri sociale grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concertul se va desfăşura duminică, 15 decembrie, de la ora 18.00, la parohia „Sf. Ierarh Vasile cel Mare” din municipiul Constanţa (strada Ion Neculce, nr. 2G, Cartier Inel 2). Este al V-lea an în care, înainte de Crăciun, comunitatea se implică în strîngerea de fonduri pentru a ajuta cazuri sociale grave. Iniţiativa aparţine preotului Jean Ion.

Fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru ajutorarea a doi copii: Ioan Rusu (2 ani, diagnosticat cu hidrocefalie unilaterală dreaptă) şi Steliana Viziteu (5 ani, diagnosticata cu hipoacuzie bilaterală profundă).

„Încă din viaţa intrauterină, Ioan Rusu a fost diagnosticat cu Ventriculomegalie unilaterală dreaptă. După naştere şi până la vârsta de 9 luni, copilul s-a dezvoltat normal. După mai multe investigaţii în România şi posibile diagnostice, în februarie 2018, în Italia, a fost confirmată Ventriculomegalia unilaterală dreaptă. Ioan a făcut kinetoterapie şi, în prezent, face şedinţe de terapie la Centrul Psihologic Marea Neagră”, transmite biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Din cauza spasmelor este afectată şi vederea, fiind necesară şi o intervenţie oftalmologică. Tratamentul pe care îl urmează este procurat din Italia, pentru că în ţară nu se găseşte. Pe data de 14 iunie 2019 părinţii au primit aprobarea pentru operaţie la spitalul Niguarda (Milano, Italia), în ianuarie – februarie 2020. Costul operaţiei este de 12.000 euro, în afară de spitalizare, transport şi cazarea părintelui în Italia.

Celălalt caz este al Stelianei Viziteu,o fetiţă de 3 ani care a fost diagnosticată cu hipoacuzie bilaterală profundă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, confirmată şi de Spitalul „Marie Curie”. Din august 2017 a purtat aparate auditive, iar în august 2018 a fost operată pentru implant cohlear.

În această vară, părinţii au descoperit că Steliana are probleme cu tiroida, fiind suspectă de sindromul Pendred, care dă hipoacuzie cu hipotiroidie, urmând tratament cu Euthyrox. De 3 ori pe săptămână părinţii fac naveta de la Vulturu la Constanţa pentru şedinţe de logopedie.

Concertul caritabil de Crăciun va fi susţinut de Grupul bizantin „Sf. Vasile cel Mare”, Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, artistul Lucian Colareza, Corul Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, Grupul vocal „Giocoso” al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Theodor Burada” şi Corul „Belcanto” al Şcolii gimnaziale nr. 39, „Nicolae Tonitza” din Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Parohia unde se fac donaţii în sânge. Enoriaşii trebuie să vină pregătiţi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: