Clanurile de interlopi care au terorizat oraşul Constanţa: Săceanu, Fraţii, Spaniolul, Pitbull, Vasea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
interlopi

Au semănat teroare în oraşul de la malul mării. Au şantajat, s-au tăiat cu cuţitele, s-au bătut cu bâtele şi s-au împuşcat. Neputinţa de a-i opri s-a lăsat cu demiteri în rândul oamenilor legii.

Cea mai veche grupare din Constanţa a fost cea a lui Ismail Iaşar, zis Săceanu. Gruparea a stăpânit încă din anii ‘90 cartierul Piaţa Chiliei, locuit în mare parte din romi.

Unul dintre ultimele incidente în care a fost implicat clanul lui Săceanu s-a produs în mai 2011. La acel moment poliţiştii au fost nevoiţi să blocheze efectiv două cartiere din judeţul Constanţa din cauză că interlopii se înarmaseră şi se pregăteau de luptă.

Moartea unui interlop

În urmă cu un an, Săceanu a murit pe patul de spital, la 66 de ani. Se pare că suferea de cancer. Ultimul scandal a avut loc la spital, de unde rudele i-au furat trupul neînsufleţit, pentru a fi înmormântat în aceeaşi zi, aşa cum cere tradiţia msulmană. La priveghi a venit şi cântăreţul de manele Adi Minune, care a făcut să plângă toată asistenţa.

Ismail Iaşar era cunoscut în Constanţa înainte de 1989, când se ocupa de schimburi valutare la limita legii. Poliţiştii spun că acesta s-a specializat apoi în câştiguri din jocurile de noroc şi a început să împrumute bani cu camătă.

Inclusiv nume grele din oraşul de la malul mării, precum cel al fostului mare sportiv Ion Draica, au avut de suferit de pe urma relaţiilor pe care le-au avut cu temutul interlop.

Mână în mână cu oamenii legii

Un alt cap al lumii interlope este Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară. În octombrie 2010, Beinur a fost reţinut sub acuzaţia de şantaj, evaziune fiscală şi delapidare. Clanul era, după cum a reieşit din interceptările telefonice de la dosar, mână în mână cu adjunctul şefului Poliţiei Neptun, comisarul-şef Cristinel Niţoi, şi cu alţi angajaţi ai primăriei Mangalia. După ce a stat nouă luni în arest, la sfârşitul lunii iunie 2011, Beinur a fost eliberat din puşcărie alături de fratele lui.

Interlopii clanurilor rivale din Constanţa Spaniolii şi Fraţii şi-au rezolvat conflictele în stradă, cu arme albe, topoare şi bâte. Şeful Fraţilor, Cristel, a fost bătut crunt de adversarii săi în 2007. Ca răzbunare, un membru al clanului Fraţii s-a trezit cu maşina incendiată, în urma unei reglări de conturi. Bolidul de 30.000 de euro a fost distrus în totalitate. Seria de violenţe s-a lăsat cu demiteri în Poliţie.

În decembrie 2010, conflictul s-a redeschis. Giolacai Arsen, cel care a fost implicat în mai multe scandaluri din Mamaia şi Constanţa, a fost la un pas de a fi asasinat. În plin centrul Constanţei, a fost împuşcat de două ori, dar a supravieţuit.

Condamnaţi cu suspendare

Fraţii Vasea au terorizat oraşul Constanţa ani de-a rândul. Între fraţii Vasea şi gruparea Spaniolu au avut loc mai multe reglări de conturi, în 2006. În urma uneia dintre răfuieli din cartierul Tomis Nord, una dintre victime, Stila Sarafu, s-a ales cu mai multe plăgi tăiate în zona scalpului şi cu ambele braţe fracturate, pentru vindecarea rănilor suferite fiindu-i necesare peste 100 de zile de îngrijiri medicale. Fraţii Vasea, Cristel, Victor Şerban şi Usi au fost arestaţi câteva luni în anul 2007.

Instanţa supremă i-a condamnat ulterior pe Traian Vasea la şase luni de închisoare cu suspendare şi pe Mihăiţă Vasea la trei luni cu suspendare.  

Chestorul Bogdan Despescu, şeful IPJ Constanţa, a declarat pentru Adevărul că în ultimii ani, la nivelul judeţului nostru nu s-au semnalat incidente deosebire în care să fie implicaţi interlopii.

„Ei au fost trimişi în judecată şi condamnaţi masiv, iar ceilalţi sunt monitorizaţi“, a spus Bogdan Despescu. 

Vă mai recomandăm:

Forţele speciale ale Poliţiei au blocat Constanţa. Interlopii se pregăteau de luptă!

Reglare de conturi:UPDATE Interlop împuşcat în centrul oraşului Constanţa


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite