Citiţi în noul săptămânal „ADS Constanţa“: Cum să-ţi vinzi un rinichi traficanţilor de organe

Citiţi în noul săptămânal „ADS Constanţa“: Cum să-ţi vinzi un rinichi traficanţilor de organe

Bărbatul arată urmele operaţiei care i-au distrus viaţa

Vezi în săptămânalul „ADS Constanţa“, care a apărut astăzi la chioşcuri, povestea unui bărbat în vârstă de 40 de ani din Eforie, tată a doi copii, care a rămas schilodit pe masa de operaţie a unui spital din Istanbul, pentru 3.000 de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

A fost operat clandestin, cu bodyguarzi la uşă. Bărbatul este din Eforie şi s-a lăsat convins să îşi vândă un rinichi, însă de atunci s-a ales cu boli renale. Dacă ar putea să întoarcă timpul nu ar mai accepta niciodată banii blestemaţi, de care s-a ales, oricum, praful.

GALERIE FOTO CU BĂRBATUL MUTILAT PE VIAŢĂ DUPĂ CE ŞI-A VÂNDUT UN RINICHI


Click pe imagini pentru fotografii

El este unul dintre oamenii care au acceptat să fie operaţi de medicul turc Yusuf  Sonmez din Istanbul, doctorul implicat în singurul caz dovedit în România de trafic cu organe. Medicul a fost arestat în anul 2000, după ce s-a descoperit că preleva rinichi, ilegal, de la donatori pe care îi momea cu bani.

Cazul a fost primul din România şi practic a impulsionat crearea Legii speciale 2/1998. Dintre toţi cei care şi-au donat rinichii pe bani doar patru au ajuns să fie cercetaţi.

Citeşte întreaga poveste în săptămânalul „ADS Constanţa“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: