Ciocolată cu viermi la Auchan. Lotul a fost retras de la vânzare, iar Protecţia Consumatorilor nu va aplica nicio sancţiune

Ciocolată cu viermi la Auchan. Lotul a fost retras de la vânzare, iar Protecţia Consumatorilor nu va aplica nicio sancţiune

FOTO Arhiva Adevărul

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor au primit marţi, 13 februarie, o sesizare cu privire la faptul că într-un anumit tip de ciocolată bio din magazinul Auchan Sud Constanţa au fost găsiţi viermi. Inspectorii CJPC au făcut verificări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un constănţean a reclamat la Comisariatul Judeţean pentru protecţia Consumatorilor faptul că pe data de 10 şi 11 februarie a cumpărat un tip de ciocolată bio din magazinul Auchan Sud Constanţa, iar în pachet a găsit viermi.

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu a declarat că „la noi reclamaţia a fost înregistrată astăzi. Imediat după înregistrare, o echipă de comisari a ajuns la Auchan unde au constatat că acestea fuseseră retrase de la comercializare din data de 11 februarie, chiar în urma sesizării consumatorului.”

În momentul de faţă, comisarii CJPC fac toate procedurile de identificare a întregului lot, Auchan nemaiavând niciun pachet din această ciocolată la vânzare.

„Pentru atitudinea comerciantului de a le retrage imediat şi pentru faptul că acesta nu este producătorul, nu vom aplica nicio sancţiune pecuniară, ci vom pune în vedere acestuia ca pe viitor să verifice calitatea produselor pe care le achiziţionează”, a mai spus Horia Constantinescu.

Pe aceeaşi temă:

Sfaturi pentru a ne feri de falşii producători tradiţionali care au invadat pieţele. „Consumatorul trebuie să înveţe să fie mult mai circumspect“

Falşi producători, amendaţi de OPC Constanţa. Ţăranii vindeau marfă de la supermarket ca fiind „de la ei din curte“


 

citeste totul despre: