Cine este Nicolae Moga, propunerea PSD pentru Ministerul Internelor. Legăturile strânse cu clanul Mazăre-Constantinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Moga (stânga) şi Radu Mazăre (dreapta) în 2012 FOTO Gelu Strâmboaia
Nicolae Moga (stânga) şi Radu Mazăre (dreapta) în 2012 FOTO Gelu Strâmboaia

Comitetul Executiv al PSD a decis luni, 15 iulie, ca locul lui Carmen Dan la Ministerul de Interne să fie luat de senatorul PSD de Constanţa, Nicolae Moga.

Senatorul PSD de Constanţa, Nicolae Moga, este noua propunere pentru ocuparea funcţiei de ministru al Internelor. Dacă nominalizarea este acceptată de preşedintele Klaus Iohannis, Moga o va înlocui pe Carmen Dan, cea care şi-a anunţat astăzi demisia din funcţie.

Senatorul PSD Nicolae Moga are 67 de ani şi se află la al treilea mandat în Parlamentul României. Politicianul a fost unul dintre apropiaţii clanului Mazăre-Constantinescu, având la un moment dat funcţia de preşedinte al Neptun TV, televiziunea înfiinţată de Mazăre. De altfel, fiul senatorului, Răzvan Adrian Moga, este unul dintre asociaţii firmei (Soti Cable Neptun SRL) care obţinea licenţa CNA în anul 2014 pentru ca NTV să poată emite.

Nicolae Moga a absolvit Facultatea de Energetică a a Institutul Politehnic Bucureşti (1977), cu specializarea Centrale Termoelectrice. În perioada 2002-2004 a absolvit studiile postuniversitare de management şi finanţare locală a Universităţii Ecologice din Bucureşti, în paralel cu studii de licenţă în domeniul dreptului, la aceeaşi instituţie de învăţămât.

La fel ca mulţi oameni politici, Moga a frecventat şi cursurile Universităţii Naţionale de Apărare-2011.

Prin Decretul 226/1992, senatorul PSD a primit calitatea de „luptător cu merite deosebite” în Revoluţia din decembrie 1989. Aşa se explică terenul de 4.608 metri pătraţi primit în baza Legii 42 în zona Mamaia-Sat.

Tot în declaraţia de avere a senatorului este notat că acesta deţine şi 2,5 hectare de teren în localitatea Adamclisi (judeţul Constanţa), o casă de locuit în Mamaia-Sat (Năvodari) şi două case de vacanţă tot în aceeaşi zonă.

La capitolul depozite bancare, Moga a trecut suma de 50.000 de lei, în timp ce la rubrica împrumuturi apare suma de aproximativ 250.000 de lei dată cu împrumut lui Şerban Constantin şi suma de 330.000 de lei cu care şi-a împrumutat fiul, pe Moga Răzvan Adrian.

Nicolae Moga a câştigat anul trecut de la Senat suma de 142.884 de lei, de la firma SC Tracon SRL Brăila a câştigat sub formă de dividente suma de 179.000 de lei, iar ca pensionar a încasat anul trecut suma de 48.000 de lei.

Nicolae Moga a demisionat pe data de 17 noiembrie 2014 din funcţia de vicepreşedinte al PSD Constanţa din cauza rezultatului înregistrat de organizaţie la alegerile prezidenţiale. Moga a fost coordonatorul acelei campanii.

În august 2017, Horia Constantinescu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, a fost avertizat de senatorul PSD Nicolae Moga să iasă mai puţin în presă cu „nenorociri”, spunând că dacă se face mai mult PR decât treabă acest lucru este în deserviciul turismului. Senatorul spunea că agentul economic trebuie respectat şi îndrumat atunci când greşeşte şi îl avertizează pe directorul CJPC să nu fie un nou Cattani pentru că nu vrea să sfârşească la fel ca acesta.

Nicolae Moga din Constanţa

„România Curată“ a scris despre faptul că Nicolae Moga, care a fost candidatul PSD pentru Senat, a avut afaceri cu statul, citând o anchetă a jurnaliştilor de la Dezvăluiri. Sub titlul „Consiliul Judeţean i-a făcut cadou baronului PSD Nicolae Moga drum şi heliport până la pârtia sa de schi“, jurnaliştii de investigaţie vorbesc despre faptul că investiţia din Dobrogea este a lui Răzvan Moga, fiul lui Nicolae Moga. În ce constă investiţia din Brebeni? „Prin 2010 aici a fost construit un adevărat resort cu circuit închis, cu cabană de vânătoare şi pârtie de schi cu toate dotările: tunuri pentru zăpadă şi instalaţie de teleschi. În imediata apropierea a staţiunii, lângă drum, a fost construită o platformă asfaltată cu o suprafaţă însemnată, de peste o mie de metri pătraţi, pe care se poate vedea semnul de heliport“.  

Gest obscen la învestirea Cabinetului lui Dacian Cioloş 

gest obscen nicolae moga

În 2015, în timpul votului pentru învestirea Cabinetului lui Dacian Cioloş, jurnaliştii de la DIGI 24 l-au surprins pe senatorul constănţean Nicolae Moga în timp ce a făcut gesturi interpretabile deasupra urnelor.

Iată discuţia dintre reporter şi senator:

Reporter: După ce aţi votat aţi făcut un gest cu ambele mâini. Ce reprezintă acest gest?

Nicolae Moga: La ce gest vă referiţi?

Reporter: După ce aţi introdus bilele în urnă, ridicaţi palmele şi aţi lăsat în jos degetul mijlociu.

Nicolae Moga: Deci am băgat bilele în urnă. Erau în faţă colegii mei şi le-am zis că le-am introdus în urnă. Nu interpretaţi în alt mod, pentru că nu are nicio conotaţie.

Pe aceeaşi temă:

Război în PSD. Carmen Dan şi-a dat demisia înainte de a fi remaniată şi acuză că PSD a cedat în faţa lui Iohannis. Surse: Noul ministru de Interne, fidel lui Mazăre

Şeful OPC căruia un senator PSD i-a vorbit despre soarta comisarului Cattani: „Ameninţările fac sarea şi piperul serilor în care mă plictisesc“

Senatorul Nicolae Moga, către şeful OPC Constanţa: „Nu îmi doresc să fiţi un Cattani al litoralului românesc“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite