Cine este Laura Driha, vedeta invizibilă a emisiunilor urmărite de milioane de români. „Lumea mă întreabă dacă sunt reală“

Cine este Laura Driha, vedeta invizibilă a emisiunilor urmărite de milioane de români. „Lumea mă întreabă dacă sunt reală“

Laura Driha, comentatoarea de top de la televizor Sursa Facebook LD

Laura Driha este un nume nelipsit de pe ecranul emisiunilor-concurs televizate, cum ar fi „Românii au talent“, „Vocea României“ sau „Bake Off“. „Întrebarea care mi-este adresată cel mai des este dacă sunt adevărată“, râde Laura.

Când transmisiile sunt în direct, mesajele Laurei Driha sunt afişate în colţul din stânga jos, alături de celelalte venite de la telespectatori. Realizatorii TV le promovează mai mereu, făcând-o astfel pe Laura „vedeta“ mesajelor. Spectatorii îi scriu şi ei Laurei: unii să-i transmită că se simt inspiraţi de ea, alţii să o întrebe dacă există sau e doar un robot, iar alţii - să o înjure.

Laura, o ingineră căreia-i place să comunice

Laura Driha este numele „de scenă“ al unei inginere din Constanţa, în vârstă de 33 ani, pe care o cheamă Laura Ghencea. Driha este numele ei de fată, pe care Laura îl păstrează în mediul online. Are blog, canal de Twitter, de Instagram şi cont de Facebook pe care postează simultan tot felul de nostimade. Comunicativă şi spontană, este dornică să-şi împartă cu ceilalţi impresiile, să glumească, să povestească, să se bucure cu prietenii de cele întâmplate. Aşa şi-a strâns câteva mii de fani care vor să fie la curent cu ce mai face Laura.

„Am de exemplu o prietenă, Ioana din Târgovişte, cu care m-am cunoscut acum 10 ani comentând amândouă pe un site. Ne-am împrietenit, vorbim des, ţinem legătura, deşi nu ne-am văzut niciodată. De Sărbători, ne trimitem întotdeauna cadouri“, zâmbeşte ea.

Este obişnuită de mică să împartă, pentru că s-a născut într-o familie cu 4 copii: un băiat, două fete gemene şi un băiat. Tatăl ei, electrician la Casa de Cultură din Constanţa, a fost biletul său de intrare în culisele tuturor spectacolelor de pe marea scenă, iar mama – cea care i-a insuflat pasiunea pentru lumea artistică. 

În şcoală, Laura a avut primele semne că o atrage arta exprimării. În clasa a patra, învăţătoarea a întrebat-o dacă o compunere despre toamnă i-a fost scrisă de fratele ei. Apoi a făcut un curs de jurnalism într-o redacţie locală, la revista „Adolescentul“, coordonată de publicista Aurelia Lăpuşan. Dar părinţii au înscris-o la un liceu tehnic, pentru a o pregăti spre o meserie sigură, iar ea mărturiseşte că a plâns toată vacanţa de vară pentru că visa să înveţe altceva. La liceu însă, o profesoară de specialitate, Manuela Arendt, a făcut-o să îndrăgească meseria de constructor. A urmat facultatea de construcţii hidrotehnice de la Universitatea Ovidius din Constanţa şi s-a căsătorit cu Adrian, un coleg mai mare de facultate. De aproape 3 ani au un băieţel, Rareş, care ştie deja programul de vineri seara: mami „are emisiune“.

Cum face Laura „să apară la televizor“

În timp ce trebăluieşte, Laura este atentă la ce se difuzează şi lansează deja primele remarci pe Twitter. Scrie glume despre ce vede, despre nerăbdarea cu care aşteaptă emisiunea, despre cuvântul de ordine al serii („talent“, să zicem), ce observaţii are, dacă îi place sau nu-i place ce vede. Analizează momentele, prestaţiile, reacţiile, invitaţii, prezentatorii şi transmite mesaje juraţilor care deseori intră în jocul ei şi-i răspund în timp real.

Şi aşa apare des numele Laurei Driha în colţul comentatorilor, din stânga jos, a ecranului. „Nu ştiu dacă am descoperit reţeta de a apărea la televizor. Mulţi mă contactează în privat şi mă întreabă: <Cum fac şi eu să apar la televizor?>. Caut să le răspund cât mai delicat. Trebuie să scrii corect gramatical în primul rând, fără spaţii lăsate înainte de semnele de punctuaţie – o chestiune elementară, de altfel, nimic special. Apoi mesajele trebuie să fie strict referitoare la emisiune, nu la bucuria ta de a-i transmite ceva unui apropiat – gen <uite-mă la televizor>. De obicei, după o emisiune în care îmi sunt postate comentariile mele mă trezesc cu 30-40 cereri de prietenie. Le sortez, evident. Cei mai mulţi sunt curioşi dacă sunt reală, cine sunt şi să întrebe cum ajung şi ei la televizor“, râde Laura Driha. 

Laura şi soţul ei, Adrian, la „Românii au talent“ Sursa Laura Driha

Optimismul şi interactivitatea cu care participă, de la distanţă, la emisiunile în direct au atras atenţia vedetelor ProTv. Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu sau Tudor Chirilă i-au urmărit activitatea pe reţelele sociale, iar Andi a invitat-o chiar în platoul de la „Românii au talent“. „Andi s-a asigurat că suntem bine, eu şi soţul meu, ne-a întrebat dacă ne-a plăcut experienţa. A fost extrem de amabil. Oameni din echipa de realizare m-au felicitat şi mi-au spus că au ţinut să mă cunoască pentru că le place ce postez. Am putut să văd cum se face o ediţie, ce înseamnă să fii spectator în public, cum se filmează, cum se aplaudă. Aşa am văzut şi rostul pauzelor dese de publicitate. Noi, de acasă, ne plictisim de ele şi vrem să treacă, cât mai repede, dar pentru cei din platou sunt binevenite, să-şi mai tragă sufletul. Am explicat asta şi celorlalţi telespectatori care comentează ca mine“, spune Laura.

Când să vorbeşti şi când să taci

Laura postează diferite gânduri pe canalele de comunicare de câteva ori pe zi, după cum are inspiraţie. Ea le numeşte „laurisme“. Dar are zile în care nu postează deloc. S-a întâmplat când a avut o cumpănă în familie, despre care n-a vrut să vorbească public: un accident rutier în care părinţii ei au fost răniţi. Atunci a tăcut, zile în şir, până când a fost sigură că primejdia a trecut.

„Celor mai apropiaţi, care m-au sunat să mă întrebe ce-i cu mine, le-am spus. Mi s-a părut nepotrivit să spun tuturor ce mi s-a întâmplat, nu vreau să întristez pe nimeni cu problemele mele. De aceea şi aleg să spun doar lucruri haioase, mici păţanii, pentru că vreau să destind oamenii, să râd cu ei, pentru că eu sunt o persoană tare veselă şi pozitivă“, spune ea.

Odată o prietenă i-a reproşat că dă impresia că viaţa ei e perfectă şi asta o face să se simtă deprimată, pentru că viaţa sa nu e aşa. De altfel, prietena se şi hotărâse să o scoată din lista de prieteni, pentru că nu mai suporta să-i vadă postările. „I-am spus că nici gând de perfecţiune, că viaţa mea nu e roz, că am ca orice om perioadele mele grele, probleme, zile proaste, doar că nu le expun. Aş fi de acord cu asta doar dacă oamenii ar putea să mă ajute cu ceva. Dar de ce să mai împovărez şi eu lumea? Eu vreau să fac oamenii să se simtă bine, să râdem împreună de ce se întâmplă. Aşa putem trece mai uşor prin viaţă“, mărturiseşte Laura. 

O fană a Laurei a trecut la un moment dat în tabăra criticilor ei. Fata a iniţiat o petiţie online cu titlul „O facem pe Laura Driha să tacă“. „Vrem ca Laura Driha să nu mai dea tweeturi să apară la tv la Românii au talent“, dorea ea, iar Laura, amuzată, a distribuit îndemnul la semnarea petiţiei.

Ideile Laurei i-au adus la un moment dat premii simbolice la concursuri Coca Cola. A inventat, printre altele, un termen format din două cuvinte care să descrie o stare. Numele ei a apărut pe un panou publicitar din Bucureşti cu noul cuvânt: „îndrăgoforică“. Altă dată, fotografia creată de ea cu o doză de Coca Cola şi o pereche de pantofi cu toc cui a fost imprimată pe o ediţie limitată. „Îmi plac provocările care îmi pun imaginaţia la treabă. Nu am luat niciodată niciun ban pentru ce fac pentru micul ecran, nu am făcut vreo campanie de promovare pentru vreun produs sau pentru o emisiune, nu am intrat în categoria <influencerilor>. Îmi iubesc meseria, dar mi-ar plăcea cândva să lucrez într-o agenţie de publicitate. Cred că sloganurile şi ideile mele ar aduce oamenilor zâmbetul pe buze, acea stare de bine pe care o căutăm toţi, pretutindeni“, spune constănţeanca Laura Driha. 

Ideile Laurei, pe produsele Coca Cola Sursa Laura Driha

Pe aceeaşi temă: 

Dubla „farsă“ cu golden buzz-ul de la „Românii au talent“. De unde a pornit nebunia butonului auriu

INTERVIU Isabela, fata de căldărari care luptă cu prejudecăţile: „Ascult părerile rasiştilor, îi las să mă cunoască, apoi le zic că sunt ţigancă“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: