Cine este iubita lui Remus Cernea şi cum l-a cucerit tânăra pe parlamentarul celibatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine este iubita lui Remus Cernea, prezentată la Parlament de deputatul independent de Constanţa, la începutul acestei săptămâni? Ioana Stăniloiu a primit propunerea să devină partenera civila a lui Remus Cernea, în tipul de uniune pe care politicianul vrea să-l legifereze printr-un proiect depus a treia oară în Parlament.

Cine este iubita lui Remus Cernea

Iubita lui Remus Cernea, Ioana Stăniloiu, este născută la 6 ianuarie 1989, la Târgu-Jiu, Gorj. A absolvit Conservatorul din Bucureşti, la secţia canto clasic, iar din 2013 urmează cursurile Facultăţii de Psihologie de la Universitatea Titu Maiorescu. Tânăra soprană locuieşte de 10 ani în Bucureşti, oraş unde şi-a stabilit reşedinţa.

Conform profilului LinkedIn, Ioana Stăniloiu a lucrat din noiembrie 2013 până în august 2015 ca manager la One Hour Translation, iar acum se recomandă ca profesoară de şah. Pasiunea pentru sportul minţii o împărtăşeşte - printre altele - cu iubitul ei, care a fost campion naţional de juniori la şah.

Este adepta alimentaţiei vegane, iar printre domeniile ei de interes se numără activismul civic, umanismul secular, feminismul, drepturile omului şi ale animalelor, protecţia mediului, politica, lectura, muzica. Cei doi formează un cuplu din vara anului 2015.

Ioana Stăniloiu va candida ca independent la Primăria/Consiliul Sectorului 1 din Bucureşti. „Vreau să lupt pentru valori democratice europene şi pentru un oraş occidental“, a afirmat tânăra în vârstă de 27 ani.

Pe profilul ei de Facebook, Ioana a postat fotografii în care îşi arată latura de fotomodel, pentru care a primit aprecierile prietenilor, dar şi imagini în care apare alături de copii care învaţă şah sau alături de activişti din societatea civilă.

Ioana, partenera civilă a lui Remus

Proiectul de lege pentru parteneriatul civil va fi redepus în Parlament de iniţiatorul său Remus Cernea, deputatul independent de Constanţa. Acesta şi-a anunţat intenţia printr-un gest surprinzător: şi-a invitat iubita la locul lui de muncă şi, de faţă cu presa, i-a cerut să-i devină partener civil. „Da“-ul ei a fost pecetluit de un sărut dezinhibat.

„Sprijinim parteneriatul civil atât pentru cuplurile heterosexuale, cât şi pentru cele formate din persoane LGBT“, au anunţat luni, 29 februarie, în Parlament, cuplul Remus Cernea - Ioana Stăniloiu. Parlamentarul şi partenera sa de viaţă au declarat că doresc să îşi oficializeze relaţia sub forma parteneriatului civil şi cer Parlamentului României să voteze o lege în acest sens.

Remus Cernea şi Ioana Stăniloiu Sursa foto Facebook Remus Cernea

Parlamentarul de Constanţa şi-a declarat astfel orientarea sexuală, aşa cum promisese la izbucnirea controversei publice privind recunoaşterea căsătoriilor gay. Cernea a susţinut drepturile persoanelor LGBT atât în societatea civilă, cât şi în Parlament, propunând de două ori o lege pentru recunoaşterea parteneriatului civil. Proiectul său a fost respins până acum de forul legislativ. Iniţiatorul o va redepune, însă, pentru a treia oară.

„Parteneriatul civil este un contract încheiat în faţa unui notar public, fără nici un fel de discriminare, între două persoane adulte de sex diferit ori de acelaşi sex, care consimt să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi.

La recensămintele din 2002 şi din 2011, peste 800.000 de persoane au declarat că trăiesc în uniune consensuală (aproximativ 4% din populaţie). Această stare de lucruri reflectă o mai mare diversitate a relaţiilor de cuplu, în concordanţă cu evoluţia realităţilor şi mentalităţilor din întreaga lume democratică“, a precizat Remus Cernea (41 ani).

Evenimentul a avut loc la Conferinţa „Importanţa recunoaşterii parteneriatului civil şi a drepturilor persoanelor LGBT în România“, ce a fost organizată de Camera Deputaţilor prin Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, şi s-a desfăşurat luni, 29 februarie, la sala Drepturilor omului din Palatul Parlamentului. Au luat cuvântul parlamentari, ambasadori şi reprezentanţi ai ambasadelor SUA, Canadei, Olandei, Finlandei, Germaniei, Marii Britanii, Suediei, Spaniei, personalităţi publice, membri ai unor ong-uri. Ei au susţinut necesitatea adoptării unei legislaţii prin care să fie recunoscut parteneriatul civil atât pentru cupluri formate din persoane heterosexuale, cât şi pentru cupluri formate din persoane de acelaşi sex. Meniul servit invitaţilor a fost unul vegan.

Pe aceeaşi temă:

Remus Cernea şi-a declarat orientarea sexuală: are o iubită pe care a cerut-o de parteneră civilă. El va redepune proiectul pentru căsătoriile gay

Cum contracarează Biserica „rivalitatea televiziunilor laicizante“ în chestiunea căsătoriei dintre bărbat şi femeie. Decizie istorică pentru Sinodul întrunit al BOR

Sexul în antichitate: bărbaţii care făceau sex oral femeilor comiteau o josnicie. Care erau limitele în amor şi ce era considerat nepermis în relaţiile intime

Cruciada BOR împotriva homosexualilor. Unde se situează România în chestiunea legalizării căsătoriilor gay

Parteneriatul civil indiferent de sex - avizat la Camera Deputaţilor. „Vrem să fim recunoscuţi drept cuplu. Asta nu ar afecta cu nimic drepturile şi viaţa altora“

Remus Cernea va propune legalizarea uniunilor indiferent de sexul partenerilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite