Cine va conduce cea mai puternică organizaţie de elevi din România în 2019

Cine va conduce cea mai puternică organizaţie de elevi din România în 2019

Noua conducere AEC, începând din stânga cu liderul Mihai Tănase Sursa Asociaţia Elevilor din Constanţa

Asociaţia Elevilor din Constanţa şi-a ales noua conducere pentru anul 2019. Liceenii sunt hotărâţi să lupte pentru drepturile elevilor, pe care nu le respectă nici chiar instituţiile şcolare.

Asociaţia Elevilor din Constanţa şi-a ales noua conducere pentru anul 2019, care să lupte mai departe pentru drepturile şcolare. La şedinţa Adunării Generale din 3 martie, liceenii au decis să voteze pentru continuarea mandatului actualului lider Andrei-Mihai Tănase, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. Acesta este preşedinte AEC din martie 2018.

Vicepreşedinţi au fost aleşi: Denisa Mocanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu; Andreea-Sabina Spătariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria; Mihai Sebastian Mirea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu; Adrian Alexandru Anghel, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic George Călinescu.

„Odată cu preluarea primului mandat ca preşedinte al AEC mi-am asumat angajamentul că viaţa mea de liceu va fi marcată de reprezentare a elevilor, nu mi-am propus să fie ceva pe termen scurt. Astăzi am fost reales în funcţia de preşedinte al AEC şi tot ce pot spune este că sunt etern recunoscător colegilor mei că mi-au acordat încrederea de a duce mai departe pentru încă un an povestea frumoasă pe care AEC o înfăţişează. Urmează un an dificil, în care îmi propun să pun accentul pe comunicarea cu elevii, în special în mediul rural, deoarece problemele cele mai mari îşi fac simţită prezenţa în şcolile de la sate. Totodată, îmi propun ca pe durata acestui mandat să soluţionez problema transportului judeţean al elevilor, demers prioritar pentru mine şi în mandatul anterior“, a declarat Andrei-Mihai Tănase, preşedinte AEC. 

Membrii AEC la şedinţa Adunării Generale Sursa AEC

„Îmi doresc ca pe parcursul mandatului meu să contribui la soluţionarea unei probleme importante din sistemul de învăţământ românesc, şi anume cea a discriminării. Fie ea între elevi sau în relaţia elev-profesor, din păcate, fără să ascundem gunoiul sub preş, ne confruntăm zi de zi cu această hibă a societăţii. A te implica în AEC înseamnă a îţi dedica timpul şi resursele spre a-i ajuta pe cei ce nu se pot ajuta singuri, iar acest lucru constituie motivaţia noastră în a abandona tiparul şi a face ceva diferit, chiar dacă nu este un drum uşor.” - afirmă Andreea-Sabina Spătariu, vicepreşedinte AEC.

„Pentru acest mandat mi-am propus să duc mai departe demersurile începute de predecesorii mei în funcţie, demersurile pentru mărirea cuantumului burselor şi pe cel al problematicii transportului judeţean, propunându-mi însă să contribui prin demersuri noi în mod concomitent. Scopul meu principal este să respect obiectivele de bază ale Asociaţiei şi să contribui la crearea unui sistem de învăţământ concentrat în jurul elevilor“, a menţionat Mihai Mirea, vicepreşedinte AEC.

Membrii Biroului de Conducere al Asociaţiei se vor întâlni zilele acestea în vederea stabilirii strategiei organizaţiei pentru mandatul 2018-2019, urmând ca aceasta să fie făcută publică în cel mai scurt timp. 

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) este singura organizaţie de reprezentare a elevilor din judeţul Constanţa, fiind prima asociaţie reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înfiinţată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizaţie independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile şi interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educaţional, la nivel local şi naţional, aducând plus valoare prin rezultatele obţinute pentru elevii din judeţul Constanţa şi din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacodarea dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obţinerea respectării legii în privinţa acordării reducerii la transportul local în comun şi a burselor şcolare pentru elevii din municipiul Constanţa (2015) şi obţinerea acordării de manuale şcolare gratuite pentru toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Constanţa (2016). Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul nostru – www.asociatiaelevilor.ro

Pe aceeaşi temă: 

Elevii îi răspund ministrului Educaţiei: „Introducerea uniformelor şcolare este o măsură demagogică“

Primăriile ignoră nevoile elevilor. „Părinţii cofinanţează învăţământul de stat care ar trebui să fie gratuit“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: