Cetatea Tomis a înviat. Festivalul Antic Tomis, ultimul spectacol al verii

Cetatea Tomis a înviat. Festivalul Antic Tomis, ultimul spectacol al verii

Paradă pe străzile Constanţei FOTO M.I.

În ultimul weekend al verii, litoralul este plin de evenimente, petrecute de la Constanţa până la Tulce: Festivalul Antic Tomis şi Rowmania Fest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul Antic Tomis are loc în zilele de 26 – 28 august în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, unde publicul este invitat la parade militare, demonstraţii de luptă, tabere ale dacilor şi romanilor, teatru antic, ateliere de lucru şi iniţiere în meşteşugurile strămoşeşti. Evenimentul, organizat de Asociaţia Litoral Delta Dunării, a ajuns la a cincea ediţie. 
 
Marea paradă are loc pe 26 august, pe traseul Parcul Arheologic Constanţa (intrarea de pe Buevardul Ferninand), Prefectura Constanţa, Bulevardul Tomis,  statuia Lupoaica, Piaţa Ovidiu. La ora 17.30 începe ceremonia de deschidere a festivalului, care va avea loc tot în Piaţa Ovidiu. O a doua paradă antică se va desfăşura sâmbătă, de la ora 19.00 în staţiunea Mamaia.
 
Ziua de 27 august va fi a celor mici, care sunt aşteptaţi la teatru de păpuşi, în Parcul Tăbăcărie. Pe tot parcursul zilei pot  fi vizitate atelierele de reconstituire istorică. 
 
Ceremonia de închidere a festivalului va avea loc duminică, 28 august, la ora 15.00. Publicul va putea vizita însă pe parcursul întregii zile atelierele de reconstituire istocă şi vor putea să urmărească demonstraţii tactice. 
 
Vineri, 26 august, B.U.G. Mafia va susţine un concert În Mega Discoteca Tineretului,  din Costineşti, începând cu ora 23.00. Formaţia IRIS va cânta tot vineri în Vama Veche, la Barbă Neagră. Spectacolul care va începe de la ora 22.00 va costa 60 de lei.
 
La Marina din Eforie se va desfăşura în perioada 26 – 28 august Callatis Regatta. Este ultima întrecere pe apă înainte de prima etapă a Campionatului Naţional Offshore din România, „Regatta Callatis“.
 
În Tulcea are loc Rowmania Fest - Festivalul Internaţional al bărcilor cu vâsle (26-28 august). Programul este o împletire de muzică, pescuit, sport şi gastronomie delicioasă dobrogeană. Vor fi concerte de rock, disco, taraf şi fanfară,  proiecţii de filme, gastronomie pescărească, expoziţii de fotografie, competiţii de vâslit în canotci de 10+1, competitia pescărească Ivan Patzaichin, triatlon, târgul artizanilor eco, spectacolul comunităţilor locale, parada de deschidere pe uscat si pe apa, ateliere pentru copii, urban quest etc. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările