Centrul de Scafandri din Constanţa îşi deschide porţile pentru elevi

Centrul de Scafandri din Constanţa îşi deschide porţile pentru elevi

Meseria de scafandru se învaţă la Constanţa Foto Centrul de scafandri

Centrul de Scafandri din Constanţa îşi deschide porţile joi, 23 octombrie, între orele 9.00 şi 14.30, pentru a fi vizitat de elevii din şcolile şi liceele din Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea este făcută în scopul promovării profesiei de scafandru militar şi se desfăşoară sub egida împlinirii a 70 de ani de la acţiunile de eliberare a teritoriului naţional, purtate de armata României în cel de-al Doilea Razboi Mondial şi al sărbătoririi Zilei Armatei României - 25 octombrie.

Pe parcusul traseului stabilit de organizatori, vizitatorii vor putea vedea expoziţii de tehnică şi echipamente folosite de scafandrii militari în misiunile de menţinere a păcii şi a siguranţei naţionale.

De asemenea vor fi prezentate sălile de cursuri şi laboratoarele unde se pregătesc viitorii scafandri.

Elevii care îşi manifestă dorinţa de a desfăşura unele activităţi practice, pot lua lecţii despre poziţii de tragere şi linia de ochire, montarea şi demontarea unui detentor şi a vestei de salvare pe butelia de aer.

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Profesioniştii crucilor de Bobotează. Doi scafandri şi un poliţist de frontieră au tăiat valurile mării pentru a ajunge la odorul sfânt

FOTO Scufundări gratuite la Marea Neagră, cu scafandri profesionişti. Meditaţiile subacvatice se fac în Portul Tomis

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările