Centrul de îngrijiri paliative din Constanţa, preluat de Consiliul Judeţean

Centrul de îngrijiri paliative din Constanţa, preluat de Consiliul Judeţean

Imobilul în care a funcţionat Casa Soarelui a intrat oficial în proprietatea publică a Judeţului Constanţa, urmând să aibă aceeaşi destinaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între Direcţia de Sănătate Publică Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa s-a semnat protocolul de predare primire al imobilului  
În şedinţa de guvern din data de 07 iunie 2018, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind actualizarea datelor de identificare şi valorii de inventar ale imobilului aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii – Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, precum şi trecerea acestuia în domeniul public al Judeţului Constanţa. Conform Hotărârii de Guvern, imobilul se va utiliza pentru înfiinţarea Compartimentului de Îngrijiri Paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa.
“Mă bucur că astăzi, prin semnarea acestui protocol se concretizează eforturile de a reda centrul de îngrijiri paliative celor care au nevoie de el. Acum, după ce primul pas important pentru bolnavii de cancer din judeţul nostru a fost făcut, urmează ca cel târziu în luna noiembrie a acestui an, Compartimentul de Îngrijiri Paliative să fie complet funcţional”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.
Următoarea etapă după semnarea acestui protocol este cea de a iniţia un proiect de hotărâre pentru prima şedinţă de consiliu judeţean. Astfel, imobilul va trece în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, care are alocate fondurile necesare deschiderii acestui centru, iar în caz de nevoie, acestea vor fi suplimentate. 
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a menţionat că  va face toate demersurile necesare înfiinţării unui spital de pediatrie care să deservească locuitorii judeţului Constanţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: