Centru de testare COVID-19 deschis şi în weekend, la Constanţa

Centru de testare COVID-19 deschis şi în weekend, la Constanţa

Primul cabinet medical care desfăşoară activitate de testare COVID-19 şi în weekend se găseşte pe strada Mangaliei, numărul 76, în Complex Abator, anunţă Direcţia de Sănătate Publică.

De activitatea de testare beneficiază persoanele eligibile pentru testare, înscrise pe lista proprie a medicului de familie, precum şi persoanele care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista unui cadru medical care nu le asigură aceste servicii.
 
Lista farmaciilor avizate pentru activitatea de testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2:
 
FARMACIA MEDIMFARM TOPFARM 1 - Constanţa - str. Sentinelei, nr. 28
FARMACIA MEDIMFARM TOPFARM 2 - Constanţa - str. Ştefan Mihăileanu, nr. 11, bl. C1, parter
FARMACIA ELISAN FARM - Constanţa - STR. SOVEJA, NR.68A,BL.O6, parter
FARMACIA ELISAN FARM - Constanţa - STR. CISMELEI, NR.2,BL.LA,SC.C, AP.43, parter
FARMACIA HELP NET - Constanţa - Bd. Ferdinand, nr. 118, bl. MTTC, parter
FARMACIA HELP NET - Constanţa - Str. Cişmelei, nr. 16
FARMACIA HELP NET - Constanţa - Str. Nicole Iorga nr.28 bloc MD6B
FARMACIA ELISAN FARM - Cumpăna - Şoseaua Constanţei, NR.114,BL.F9, SC.A, AP.2, parter
 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 83.655 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 2.287 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.
 
Conform ultimei raportări, 260 de persoane sunt internate. De asemenea, la nivelul judeţului sunt 2.197 de persoane aflate în carantină la domiciliu şi 8.776 de persoane sunt izolate la domiciliu.
 
Conform datelor furnizate de DSP Constanţa, la nivelul judeţului au fost confirmate, de la începutul pandemiei, până în prezent, 1.060 de cadre didactice, 5.082 de elevi, 535 de studenţi şi 258 de angajaţi din unităţile de învăţământ (personal auxiliar).
 
În urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţul Constanţa, de la începutul pandemiei şi până în acest moment au fost confirmate 2.671 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (563), asistenţi medicali (1.240) şi personal auxiliar (868).
 
În urma coroborării datelor din DSP Constanţa, unităţile medicale publice şi cele private, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa au fost realizate 2.993 de teste antigen rapide şi 813 teste RT-PCR. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările