Cele mai frumoase pisici, admirate la Constanţa. Expoziţia Internaţională Felina se desfăşoară în weekend, la Pavilionul Expoziţional

Cele mai frumoase pisici, admirate la Constanţa. Expoziţia 
Internaţională Felina se desfăşoară în weekend, la Pavilionul 
Expoziţional

Motan din rasa British Shorthair Sursa foto Felina Sofisticat

Expoziţia Internaţională Felina are loc în weekend-ul 12-13 iulie, la Pavilionul Expoziţional Mamaia, în organizarea Asociaţiei Felina Sofisticat.

Expoziţia-concurs organizată de Asociaţia Felina Sofisticat se va desfăşura la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, în zilele de sâmbătă (orele 13-20) şi duminică (orele 10-17). Vor participa peste 200 de pisici de rasă venite din diferite colţuri ale lumii.

Prin faţa juriului, compus din patru arbitri internaţionali, vor defila frumoase exemplare de Persană, Exotica, Mâine Coon, Norvegiana de Pădure, Ragdoll, Siberiană, Angora Turcească, Sacră de Birmania, Bengaleză, Burma, British Shorthair, Cornish Rex, Devon Rex, Don Sphynx, Albastru de Rusia, Singapura, Sphynx, Peterbald.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, vor avea loc etapele preliminare ale concursului. Punctul culminant al manifestării este concursul BEST ÎN SHOW. Finaliştii celor patru categorii (persane şi exotice, păr semilung, păr scurt, orientale şi siameze) se vor întrece în marea finală.

Sponsorii vor oferi premii pentru finalişti, constând în hrană şi accesorii pentru pisici. Extra premii vor fi acordate în mod special pisicilor din rasa Persană şi Exotică, participante la prezentarea de rasă.

Vizitatorii vor putea admira felinele întrecându-se în frumuseţe şi vor putea cumpăra o gamă largă de produse şi accesorii destinate atât pisicilor (hrană, igiena, joacă), cât şi iubitorilor acestora (bijuterii, haine, poşete etc) la preţuri promoţionale. Vor fi picturi pe faţă pentru cei mari şi mici şi o mulţime de obiecte vestimentare pictate manual.

„Evenimentul este foarte îndrăgit de către public, fiind vizitat de un număr de peste 10.000 de oameni. Are publicul sau fidel de mai bine de opt ani“, arată Candice Prohanca-Dragotă (foto), organizatoarea evenimentului internaţional ajuns la ediţia 35.

Ca de fiecare dată la concurs se va desfăşura şi campania „Arată că îţi pasă“,  la care se vor strânge donaţii (în bani sau hrană) pentru animalele din adăposturi. Preţul unui bilet de intrare la expoziţie este de 10 lei, pensionarii plătesc 5 lei, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit.

Vă mai recomandăm

Terapie cu… pisici

FOTO A murit Poppy, cea mai bătrână pisică din lume

FOTO Motanul Lentilă, prea amuzant pentru a fi ignorat. O nouă pisică-vedetă pe Facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: