Ce a stabilit ancheta epidemiologică efectuată la Costineşti. Zece tineri din Vaslui care au participat la petrecere au fost depistaţi cu COVID-19

Ce a stabilit ancheta epidemiologică efectuată la Costineşti. Zece tineri din Vaslui care au participat la petrecere au fost depistaţi cu COVID-19

Tinerii suspecţi de COVID-19 sunt transportaţi la Vaslui captură video

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a Constanţei spune că ancheta epidemiologică a fost efectuată la Costineşti, acolo unde mai mulţi tineri din Vaslui au serbat un majorat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tinerii au stat în grup compact şi nu au părăsit spaţiile de cazare. Au luat contact numai cu patronul unei vilei în care au locuit, care se află acum în carantină“, a spus Cristina Schipor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.
 
Reprezentanţii sanitari spun că, imediat ce au fost anunţaţi despre faptul că o tânără care făcea parte din grup este pozitivă COVID-19, au mers la Costineşti cu forţe de ordine. „Noi am fost cu Poliţia şi Jandarmeria. Jandarmii i-au păzit pe tineri ca să nu iasă şi apoi au fost urcaţi în ambulanţe şi transportaţi la Vaslui“, spune Cristina Schipor. 
 
10 tineri care au ajuns cu primul transport la Vaslui au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Rezultatul testelor celorlalţi tineri sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi.
 
O familie din Vaslui a organizat, în plină pandemie de COVID-19, o petrecere de majorat, la care au fost invitaţi peste 40 de tineri, numărul exact urmând să fie stabilit după efectuarea anchetei epidemiologice.
 
După petrecerea organizată la Vaslui, mai mulţi tineri au plecat pe litoral, la Costineşti. Din primele cercetări, tinerii s-au deplasat în jurul date de 1 august, în trei grupuri, de opt, zece şi 13 persoane. Unii dintre tineri au ales să plece la mare chiar dacă aveau semne de răceală.
 
De altfel, una dintre adolescente, fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui, a ajuns pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fiind adusă chiar de către tatăl său, deoarece prezenta semne de răceală. Fata a fost testată pentru COVID-19 şi apoi a plecat acasă. Fără să mai aştepte rezultatele testului, tânăra a ajuns la mare împreună cu prietenii. 
 
Pe aceeaşi temă:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările