Ce s-a întâmplat cu ultimatumul lui Mohammad Murad. Premierul Ludovic Orban: „După 1 iunie vom reglementa sezonul estival”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban                                                       FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Premierul Ludovic Orban                                                       FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Hotelurile sunt deschise dar oamenii nu au voie să părăsească localitatea decât în anumite condiţii. Turismul este cea mai afectată industrie din România, spun hotelierii. Omul de afaceri Mohammad Murad a dat un ultimatum Guvernului.

Ludovic Orban, premierul României, a fost sâmbătă, 16 mai, prezent în Vama Albiţa (judeţul Vaslui) pentru a întâmpina echipa de medici şi asistenţi români ce a revenit din misiunea în Republica Moldova. Medicii români au sprijinit personalul medical din această ţară, aflat în prima linie de luptă împotriva epidemiei de coronavirus.

Totodată, premierul a vorbit şi despre ridicarea graduală a măsurilor impuse prin starea de alertă. Întrebat de situaţia sezonului estival de anul acesta, Ludovic Orban a spus că „din 15 mai hotelurile sunt deschise, singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschide dar masa se va servi în regim de room-service, în cameră”.

Premierul a înaintat şi o dată de la care s-ar putea vorbi în România de o deschidere a sezonului estival.

„În ceea ce priveşte sezonul estival, probabil, după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenţia noastră este ca, în măsura în care nu există un număr mai mare de infectări, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul estival”.

Pe 12 mai, Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care reuneşte peste 30 de structuri de primire turistică din judeţul Constanţa, a dat un ultimatum Guvernul României condus de Ludovic Orban.

„Dăm un ultimatum Guvernului: să se deplaseze imediat pe litoral, până sâmbătă, 16 mai, o comisie formată din toate ministerele tangenţiale cu turismul, respectiv Muncii, Turismului, Economiei, Sănătate să stăm să discutăm, să găsim cea mai bună soluţie pentru cei 400.000 de angajaţi care stau acasă, pentru cei 6 milioane de români care îşi petrec vacanţa în România, pentru oameni de afaceri care investesc“, a transmis Murad în cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, 12 mai, în staţiunea Mamaia. 

Între timp, cei de la FPTR au anunţat că s-a format o comisie guvernamentală împreună cu care lucrează la un document privind modul în care hotelierii îşi vor desfăşura activitatea. Mai rămâne doar ca Guvernul să permită oamenilor să părăsească localitatea. Deocamdată nu se pune problema unui protest din partea membrilor FPTR.

Pe aceeaşi temă:

Mohammad Murad, despre închiderea hotelului unde va fi o suspiciune de coronavirus: „Când a fost infectat domnul senator, au închis Parlamentul?”

Mohammad Murad, ultimatum pentru Guvernul Orban: „Să se deplaseze imediat pe litoral, până sâmbătă, 16 mai!“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite