Ce s-a întâmplat cu cei patru străini misterioşi implicaţi în traficul de cocaină de la Marea Neagră. „Nimeni n-o să vă spună numele lor“

Ce s-a întâmplat cu cei patru străini misterioşi implicaţi în traficul de cocaină de la Marea Neagră. „Nimeni n-o să vă spună numele lor“

Barca abandonată de traficanţii de droguri

Străinii care s-au dat drept pescari în Sfântu Gheorghe au dispărut în noaptea în care drogurile au început să plutească pe Marea Neagră. Simultan, mai multe anchete sunt în desfăşurate sub coordonarea DIICOT.

Localnicii din Sfântu Gheorghe au descoperit în ultimele zile că mica lor aşezare de pescari a devenit cel mai fierbinte punct pe harta traficului de droguri din România.
 
Patru străini care vorbeau spaniolă şi engleză (două femei şi doi bărbaţi) au tulburat liniştea localităţii în jurul datei de 20 martie 2019. Îmbrăcaţi elegant, fără a avea aspect de pescari, aşa cum s-au recomandat, au cumpărat mâncare şi o cantitate uriaşă de saci şi pungi de rafie de la magazinul sătesc.
 
Oamenii locului spun că au interacţionat cu foarte mulţi dintre localnici. Cu toate acestea, nimeni nu poate spune cum îi chema pe străini sau cine ar putea fi.
 
Localnicii consultaţi de adevarul.ro spun că străinii n-au dat mâna cu nimeni şi că au evitat să se prezinte. Proprietarul unei pensiuni unde doi dintre ei au fost cazaţi afirmă că nu le-a cerut actele de identitate şi că au plecat de acolo după doar o noapte. 
 
„Au trecut ca o cometă pe aici. N-au dat mâna cu nimeni, nu s-au prezentat, iar la un moment dat au devenit suspecţi prin graba lor de a dispărea de la noi“, spun oamenii din Sfântu Gheorghe. „Nimeni din sat nu o să vă spună nici măcar care le este prenumele pentru că nu îl ştiu“, spun alţii.
 
Pe de altă parte, localnicii sunt convinşi că autorităţile implicate în anchetă cunoscut identitatea celor patru cetăţeni presupus spanioli. Străinii s-au înregistrat la Poliţia de Frontieră, operaţiune obligatorie pentru cei care vor să iasă pe mare, la pescuit.
 
Cu toate acestea, nu este clar în acest moment ce s-a întâmplat cu cei patru străini din Sfântu Gheorghe: dacă au fost reţinuţi, dacă au dispărut, dacă mai sunt sau nu în România.
 
Localnicii au făcut legătura între străini şi droguri după ce aceştia au cumpărat toţi sacii şi pungile de rafie de la magazinul din sat în loc să cumpere scule de pescuit şi au dispărut cu puţin timp înainte de a fi descoperită o ambarcaţiune eşuată plină cu droguri, iar pe mare pluteau alte pachete de substanţe interzise.
 
Un localnic din Sfântu Gheorghe, care a ajutat la tractarea bărcii căptuşite cu droguri în curtea Poliţiei de Frontieră, a povestit că a mai găsit două pachete cu cocaină inclusiv în compartimentul motor. Acest lucru demonstrează, spun oamenii, faptul că încărcarea bărcii s-a făcut fie pe uscat, fie pe vaporul care a adus drogurile, întrucât condiţiile meteo nu permiteau ca acest lucru să se facă pe mare.
 
Surse din anchetă spun că este posibil să fie mai multe grupuri de traficanţi de droguri. „Nu avem indicii deocamdată că există vreo legătură între drogurile descoperite în Marea Neagră şi cele pentru care au fost reţinuţi doi cetăţeni sârbi la 15 martie“.
 
Totodată, anchetatorii spun că, la acest moment, nu pot face publică cetăţenia persoanelor anchetate şi nici nu pot spune dacă sunt în libertate sau reţinuţi. Investigatorii nu exclud nici existenţa mai multor grupări separate de traficanţi, întrucât ambalajele drogurilor recuperate sunt diferite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: