Ce s-a ales din Portul Tomis, locul de unde Jean Constantin pleca pe mare cu ambarcaţiunea Caliopi

Ce s-a ales din Portul Tomis, locul de unde Jean Constantin pleca pe mare cu ambarcaţiunea Caliopi

Portul Tomis FOTO Primăria Constanţa

Primăria Constanţa a descoperit faptul că zona din Portul Tomis unde odinioară Jean Constantin îşi petrecea verile şi unde a fost turnat serialul „Toate pânzele sus“ este ocupată abuziv de asociaţia Albatrosul.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timpul desfăşurării campaniei de curăţenie iniţiate de Primăria Municipiului Constanţa, lucrătorii Direcţiei Gestionare Servicii Publice şi reprezentanţii operatorului de salubritate au identificat în Portul Tomis cantităţi însemnate de deşeuri. 
 
O parte din acest teren, ce aparţine municipalităţii din anul 2019, este ocupat abuziv de Asociaţia pentru Pescuit, Agrement şi Scufundări Autonome în Marea Neagră „Albatrosul”. 
 
Situaţia s-a perpetuat de-a lungul anilor din cauza faptului că terenul a fost în proprietate privată, iar municipalitatea nu a putut întreprinde demersurile necesare pentru a elibera şi igieniza terenul. 
 
 
Reprezentanţii Direcţiei Generale Poliţia Locală au adus la cunoştinţă asociaţiei faptul că un teren aparţinând domeniului public poate fi ocupat, conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, motiv pentru care reprezentanţii asociaţiei au fost rugaţi fie să elibereze terenul, fie să se îndrepte către direcţia de resort din cadrul Primăriei pentru a intra în legalitate.
 
Amplasarea pe domeniul public a oricăror obiecte se realizează în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare, închiriere sau concesiune. 
 
Celebrul serial de televiziune „Toate pânzele sus“ s-a filmat în cea mai mare parte în portul turistic Tomis, chiar dacă eroii ne-au purtat într-o aventură în Pireu, Port Said sau Buenos-Aires.
 
 
 
Jean Constantin la pescuit în Portul Tomis FOTO Arhiva Radu Stoian
 
Vă mai recomandăm:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările