Ce glume fac bulgarii despre drogurile „primite“ din România. Răspunsul la întrebarea „De ce marea aruncă cocaina exact pe Şabla?“

Ce glume fac bulgarii despre drogurile „primite“ din România. Răspunsul la întrebarea „De ce marea aruncă cocaina exact pe Şabla?“

Glume în Bulgaria despre cocaină FOTO Nova TV

Bulgaria a raportat găsirea a peste 200 kilograme de cocaină pe malul Mării Negre, provenite din transportul răsturnat la Sfântu Gheorghe.

Şi la bulgari, localnicii de pe litoral au găsit o bună parte din aceste colete. La Şabla, Varna sau Burgas, oamenii au dat peste celebrele pachete învelite în plastic sau veste de salvare.

În mod curios, deşi marfa a fost pierdută în Delta Dunării, bulgarii au anunţat o cantitate mai mare decât cea a românilor. DIICOT a transmis că a descoperit circa 155 kilograme de cocaină de puritate peste 90% - găsite fie de cetăţeni, fie de echipajele de căutare.

GALERIE FOTO CU COCAINA GĂSITĂ LA BULGARI

Marfa provine din America de Sud, principalul producător şi expeditor de cocaină spre Europa – conform Raportului European privind Drogurile 2018 elaborat de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie.

Precum colegii lor români, jurnaliştii bulgari se lovesc şi ei de opacitatea autorităţilor care evită să comunice.

Şalupa răsturnată la Sfântu Gheorghe Sursa DIICOT

„Sunt foarte puţine informaţii pe această temă. Ţărmul Mării Negre este supravegheat şi la noi. Un elicopter de la aerobaza Chaika a survolat litoralul bulgăresc în căutarea acestor pachete. Oamenii au fost avertizaţi să nu deschidă aceste pachete găsite pe plajă, pentru că există un mare risc. Inspecţiile continuă“, arată Martina Gancheva, jurnalistă la postul de televiziune Nova TV din Bulgaria, care a realizat materiale despre drogurile din România.

Glumele bulgarilor despre droguri

Şi bulgarii au inundat internetul cu glume pe seama cocainei care le-a venit de la români. Este plin de desene cu broaşte ţestoase încurcate printre paie de plastic şi recipiente metalice; scufundătorii le plâng de milă că sunt victime ale poluării, dar ţestoasele le adună pentru a trage pe nas liniuţe de cocaină şi a se distra.

Glume făcute de bulgari despre cocaină Sursa nova.bg

Apoi sunt imaginile trucate, în care Maradona sau Pablo Escobar îşi mută reşedinţa la Nisipurile de Aur, noul paradis al drogurilor.

Şi în fine sunt poantele despre calitatea apei de mare şi despre cum se vor înghesui turiştii pe litoral: „De ce marea aruncă cocaina exact pe Şabla? Pentru că Şabla este un nas“ (aluzie la relieful ţărmului), „Nu spălaţi nasul copiilor cu apă de mare“, „Dacă testul dvs. de droguri este pozitiv, atunci calul pe carе l-aţi mâncat e din Şabla“ etc. 

Cum au ajuns drogurile la bulgari

Drogurile au ajuns la bulgari purtate spre sud de curenţii marini şi de valurile create de vânt. Mirela Niţă, doctor în meteorologie marină, a explicat pentru „Adevărul“ parcursul unui corp plutitor pe Marea Neagră. „Marea Neagră are 2 curenţi principali, numiţi «Ochii lui Klimovici», pe cei doi lobi ale mării, cu deplasare în direcţia acelor de ceasornic. Pe litoralul românesc, curenţii permanenţi au o circulaţie Nord-Sud, cu o viteză medie de 15 -20 cm/s, la 6-10 mile marine de ţărm. Dacă acestei circulaţii i se suprapune un curent temporar generat de valurile de vânt sau hulă, atunci se modifică viteza şi direcţia cu care se deplasează obiectele de la suprafaţă. O direcţie a unui vânt moderat din sectorul NNE-SSE favorizează aducerea la mal a obiectelor plutitoare“, a detaliat dr. Mirela Niţă. 

Pe aceeaşi temă: 

Cocaina pierdută la Sfântu Gheorghe a ajuns la bulgari. Cantitatea uriaşă găsită la Şabla de autorităţile din ţara vecină

VIDEO Cum arată SCOMAR, sistemul de supraveghere făcut şvaiţer de traficanţii de cocaină. Şalupa cu droguri s-a răsturnat la doar 4 kilometri distanţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: