Ce-ar scrie veteranii dacă ar avea Facebook: „Tu porţi în piept branduri scumpe, eu port embleme din război cu şnur tricolor“

Ce-ar scrie veteranii dacă ar avea Facebook: „Tu porţi în piept branduri scumpe, eu port embleme din război cu şnur tricolor“

Medalii obţinute de vererani de război

Ministerul Apărării Naţionale a dat un răspuns ipotetic al veteranilor de război către tinerii care se plâng de ţara lor: „România nu era perfectă nici pe vremea mea!

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a apărut un mesaj emoţionat: ce-ar posta veteranii de război: „Eu nu am Facebook şi nu am avut nevoie să primesc like-uri pentru faptele mele. Nu am urlat în gura mare sacrificiul meu, mi s-a părut firesc să lupt într-un război atât de mare cu fiinţa mea atât de mică.
Deşi nu văd ce ai scris pe reţelele astea de socializare despre ţara mea îţi spun doar atât: România nu era perfectă nici pe vremea mea!
 
Şi eu aveam multe de schimbat la ea, şi eu am fost neîndreptăţit la viaţa mea. Dar, aşa cum era ea, nu am lăsat pe nimeni să păşească pe pământul nostru românesc cu puşca, să facă legea împărţind gloanţe, să distrugă cu tunurile munca grea a generaţiilor dinaintea mea şi să calce în picioare casa copiilor noştri.
Generaţia mea a apărat cu pieptul ţara asta pe care tu o critici grăbit într-un comentariu pe Facebook. Scrii cu litere mari şi multă ură...ură pentru cine?
 
Mă faci să mă întreb... Oare tu ai stat drepţi în faţa drapelului? Ai simţit fiori când răsună imnul nostru? Te-ai trezit vreodată fredonând cântece vechi de patrie?
Tu porţi în piept branduri scumpe, eu port embleme din război cu şnur tricolor. Atât te rog, nu vorbi urât de ţara mea!“
 
Astăzi, 29 aprilie, este Ziua Veteranilor de Război. Data la care este marcată această zi aminteşte de 29 aprilie 1902, când Regele Carol I a recunoscut pentru prima dată oficial titlul de veteran de război, la cererea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă. Începând din 2008, Ziua Veteranilor de Război este celebrată în fiecare an, potrivit unei hotărâri de guvern.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările