UPDATE Cazuri de înec pe bandă rulantă. Şapte persoane au fost în pericol de moarte, iar una dintre ele a dispărut

UPDATE Cazuri de înec pe bandă rulantă. Şapte persoane au fost în pericol de moarte, iar una dintre ele a dispărut

Salvamar pe plajă, făcând semne turiştilor care s-au îndepărtat de mal Foto Şerban Grigore

Un copil a fost scos din apă, în pericol de înec, pe plaja din Mamaia, iar alte două persoane au fost recuperate pe plaja Jupiter. Al un patrulea caz, un tânăr, este dispărut în apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 18.00 Căutările tânărului dispărut la Eforie Nord au fost sistate. Marea a devenit şi mai agitată, valurile fiind foarte mari, iar curenţii - deosebit de puternici.

UPDATE ORA 17.00 Şapte persoane au fost astăzi în pericol de înec, iar una dintre ele probabil a murit fiind dispărută. Cazurile cele mai noi sunt semnalate la Vama Veche şi la Zoom Beach - plaja Trei Papuci din Constanţa. 

La Vama Veche, o tânără de 25 ani a fost scoasă aproape fără răsuflare din apă şi a fost dusă la Spitalul Mangalia. 

Înecatul de la Trei Papuci, un tânăr de 23 ani din Dâmboviţa, a fost dus la Spitalul de Urgenţă cu elicopterul, deoarece este în stare gravă, în comă, fiind intubat. 

Tânărul de la Eforie Nord nu a fost găsit încă. Are 29 ani şi este din Oradea. 

UPDATE ORA 15.00 Un tânâr este dispărut în apă şi este căutat de salvamari, scafandri şi de un elicopter care survolează zona de la Steaua de mare din Eforie Nord. 

Bilanţul victimelor înecului a ajuns la 14 persoane pe litoral, dar numărătoarea continuă. Până la prânz, în ziua de vineri, 10 august, alte trei persoane erau să se înece în staţiunile de la Marea Neagră. 

Prima solicitare a salvatorilor a venit dimineaţa, la ora 9, în dreptul hotelului Meridian din Mamaia, unde un copil de 11 ani era să-şi piardă viaţa, dar a fost scos din apă de salvamari. 

A doua solicitare a fost înregistrată la ora 11, când două persoane, soţ şi soţie, au fost în pericol de înec pe plaja din Jupiter. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a postat un apel pe Facebook:

„Spune STOP! Teribilismul îţi poate răpi suflete dragi. 

De la 1 mai până în prezent 42 de persoane au avut nevoie de ajutorul nostru, fiind în pericol de înec. Dintre acestea, din păcate, 14 si-au pierdut viata in apele Marii Negre (printre acestea fiind si copii). 

Nu vă mai aventuraţi in mare fără ăa ţineţi cont de steagurile arborate la foişoarele salvamarilor!“ 

Pe aceeaşi temă: 

UPDATE Bărbat înecat, scos pe plaja Modern. Paramedicii l-au declarat mort

Tânăr de 17 ani găsit înecat pe o plajă din Eforie Nord. Valurile l-au scos la mal

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: