Câţi bani îţi trebuie pentru minivacanţa de Paşte şi de 1 Mai pe litoral sau în Delta Dunării

Câţi bani îţi trebuie pentru minivacanţa de Paşte şi de 1 Mai pe litoral sau în Delta Dunării

1 Mai la Vama Veche

Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă zilele libere de Paşti şi de 1 Mai pe litoralul românesc şi în Delta Dunării. Operatorii din turism se aşteptă la un număr mare de vizitatori, mai ales că cele două sărbători sunt legate, Învierea Domnului fiind pe 28 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă mai este o lună şi jumătate până la Paşti, operatorii de pe litoral nu au emoţii, spun specialiştii în turism, deoarece pachetele pentru această perioadă s-au vândut întotdeauna bine. De aceea primele oferte abia încep să apară.

„Faptul că este şi Paştile şi 1 Mai oferă posibilitatea alegerii diversificate: pachete de 2 nopţi, de 4 sau 5 nopţi, fiecare optează cât vrea să stea. De aceea nu sunt preţuri fixe, nu sunt nici pachete fixe. Cel mai mult au de câştigat cei care oferă flexibilitate pentru turişti”, spune Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Mamaia şi Vama Veche rămân, ca de obicei, cele mai căutate staţiuni pentru petrecere acestor sărbători. Fiecare are specificul său, de aceea şi preţurile de cazare sunt diferite. În ultima perioadă şi Eforie Nord şi Mamaia Nord-Năvodari au înregistrat creşteri în vânzarea de pachete de 1 Mai.

Tichetele de vacanţă joacă un rol important şi în această perioadă, de aceea agenţiile de turism oferă în schimbul lot pachete complete. „Turiştii pot aduce din timp aceste tichete la agenţiile de turism, iar agenţiile pot include nu doar cazarea pe litoral, ci şi intrări la Delfinariu, Telegondolă, Aqua Park, bilet la Seara Dobrogeană, bilet de tren, bilet de avion. Toate acestea nu le poate face o persoană individuală, le poate face doar o agenţie de turism”, spune Corina Martin.Cât te costă o noapte la Mamaia

„Multe din hoteluri deschid direct pentru 1 Mai, dar chiar şi aşa s-au cerut şi vândut sejururi de Paşti în zona Mamaia (700 lei/persoană/3 nopţi) şi Sudul litoralului. Pentru 1 Mai cererea s-a uniformizat pentru tot litoralul, accentul fiind Mamaia pentru cluburi si festivalul de muzică Sunweves”, a declarat pentru „Adevărul” Irina Crista de la agenţia Paradis Vacanţe de Vis.

Preţurile în Mamaia pleacă de la 200 de lei pentru o noapte şi pot depăşi 2.500 de lei camera (pachet de trei nopţi) la hoteluri de cinci stele. Desigur, în funcţie de opţiune, turistul beneficiază de mic dejun, acces la diferite facilităţi ale hotelului, masă specială de Paşti sau un tur al Centrului Istoric al Constanţei cu un ghid specializat.

De exemplu, la Hotelul Arena Regia & SPA, în perioada 26-29 aprilie, o persoană plăteşte 45 euro pe noapte, la Hotel del Mar achită 74 euro pe noapte, iar la Ramada Mamaia un turist dă 380 de lei pe noapte în perioada Paşti şi 210 lei pe noapte în perioada 1 Mai.

Desigur, cei cu dare de mână pot alege hoteluri de 5 stele, precum Hotelul Iaki, unde un pachet de 3 nopţi de Paşti costă 2.499 de lei pentru o camera dublă, iar în perioada 29 aprilie-1 mai, o camera dublă se închiriază cu 199 de euro pentru o noapte.

Tot în Mamaia, la un hotel de 3 stele o camera dublă pentru perioada acestei minivacanţe se poate închiria cu 159 de lei pe noapte, minim 3 nopţi (Hotel Flora) sau 260 de lei pe noapte cu mic dejun inclus (Hotel Bicaz).

„Sunt hoteluri din Mamaia (Iaki, Sulina) care oferă în anumite pachete de cazare şi un tur al Centrului Istoric al Constanţei. Chiar înainte de Paşti eu voi avea primul tur tematic al anului, dedicat moştenirii greceşti a Constanţei”, spune Diana Slav - Constanţa Walking Tour.Vama Veche, pentru toate gusturile

La extremitatea sudică a litoralului românesc este Vama Veche, locul libertăţii, al muzicii rock şi folk şi al distracţiei. Este staţiunea aleasă de foarte mulţi tineri, dar şi de „vamaioţii” tradiţionali. Preţurile de cazare în perioada de Paşti şi 1 Mai pleacă de la 200 de lei camera pe noapte la pensiuni şi ajunge la 570 de lei la un hotel de 4 stele. Desigur, în Vamă există varianta cazării „la particular”, iar în acest caz preţurile sunt mai scăzute.

Aici poţi veni şi cu rulota sau cu cortul. Aşa că, de exemplu, la Marina Park Vama Veche preţul pentru camparea rulotei pleacă de la 25 de lei pentru o noapte/persoana, cortului 15 lei/noapte/persoană, iar dacă alegi să dormi la bungalow, cu două camere, te costă 200 de lei pe noapte.

Tot în Vama Veche poţi să alegi cazarea la un hotel. Astfel, la Hotel Elektra preţul unei camere este de 570 lei pentru o noapte , minim 3 nopţi, cu mic dejun inclus. Hotel Laguna oferă pentru perioada 26 aprilie – 1 mai o cameră dublă la preţul de 265 de lei pentru o noapte, minim trei nopţi.Minivacanţă în Delta Dunării

Delta Dunării, la final de aprilie şi început de mai renaşte la viaţă după perioada rece. Peisajul se schimbă complet, astfel încât poţi să te întorci de acolo cu o experienţă şi o colecţie de fotografii de neuitat.

„Pentru turiştii care aleg să-şi petreacă minivacanţa de Paşti şi 1 Mai în delta Dunării, proprietarii pensiunilor şi hotelurilor au pregătit tarife care pleacă de la 800 de lei un sejur de 3 nopţi pentru o persoană, la o pensiune de trei stele (zona Mila 23) şi ajung la 1.400 de lei un sejur de 3 nopţi, în regim all inclusive, la cele de patru stele (pensiunea Obertin sau Paradise House Mila 23)”, ne spune Ionuţ Chirică, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Locală Tulcea.

În comunităţile de ruşi lipoveni de la Mila 23, turiştii pot lua parte la tradiţiile şi obiceiurile de Paşti ale lor. Peştele vedetă în această perioadă este scrumbia.

La Hotelul Sunrise din localitatea Crişan pachetul de patru nopţi pentru un turist se vinde cu 1.055 de lei, pentru perioada 1-5 mai. Clienţii hotelului primesc în plus, gratuit, un prânz pescăresc tradiţional şi o excursie de aproximativ două ore şi jumătate pe lacurile din apropiere.

Cei care aleg aceste zone trebuie să nu uite de costul transferului de la Tulcea care poate costa cu navele Navorm 46 de lei (Sulina), 32 de lei (Crişan) sau 48 de lei (Sfântu Gheorghe). La acestea se adaugă şi permisul de acces în Rezervaţia Biosferei, adică 15 lei pentru 7 zile.Evenimente anunţate pe litoral

Principalul eveniment al perioadei este Sunwaves Festival (25 aprilie-1mai), care se va desfăşura pe plaja Crazy Beach din Mamaia. Vor mixa: Alex Kennon, Alexandra, Antonio Pica, Arapu, Bill Patrick (Rolls'N'Do), Cally, Cap, Cezar, Daria Kolosova, Gescu, Hector, Jesse Calosso, Joey Daniel, Kozo, Loco Dice, Magda, Mahony, Marco Carola, Mathew, Jonson, Nastia, Negru, Neverdogs, Olga Korol, Priku, Rainer, Ricardo Villalobos, SIT, Seth Troxler, Suciu, The Martinez Brothers, Yaya, tINI (Rolls'N'Do). Preţul unui abonament este de 349 de lei.

De 1 Mai, din Portul Turistic Tomis, doritorii pot face plimbări de trei ore cu velierul. O astfel de experienţă costă 150 de lei pentru o persoană sau un cuplu va plăti 290 de lei.

„Plecând din portul Tomis vom naviga pe lângă plaja Modern, plaja 3 Papuci şi apoi paralel cu staţiunea Mamaia până aproape de tabăra Năvodari şi apoi înapoi. De multe ori ne vizitează şi delfinii pe acest traseu spre Mamaia. Pentru cei dornici sa facă o baie în largul marii, putem face o oprire. De asemenea, dacă sunt doritori, înainte de a merge spre Mamaia putem trece să admirăm Cazinoul, văzut de pe mare de această data”, spun organizatorii.

Doritorii pot să-şi petreacă o parte din timpul liber şi în parcul de aventură de la Neptun ce dispune de 14 trasee pline de adrenalină şi distracţie prin copaci, escape room,  trasee de tiroliană, perete de căţărat, tir cu arcul şi airsoft, dragonul galben (special pentru copii mici), mini tiroliană (special pentru copii mici) şi trasee cu bicicleta. Preţul de intrare este de 35 de lei de persoană. Parcul este deschis începând cu data de 9 martie.

Pe aceeaşi temă:

1 Mai în Delta Dunării: delicatese în farfurie şi plimbări în colţul de Rai. Care sunt preţurile de cazare la pensiuni şi hoteluri

FOTO Paştele în Delta Dunării. Turiştii sunt aşteptaţi cu delicatese tradiţionale, poveşti pescăreşti la foc de tabără şi plimbări pe apă

Bilanţ la finalul vacanţei de 1 Mai pe litoral: 102 infracţiuni şi 2.218 pacienţi aduşi la urgenţă

Droguri şi dosare penale la festivalul „Sunwaves“ din Mamaia

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările