Cât de solicitat este sistemul „bike-sharing” în Constanţa, la o lună de la inaugurare

Cât de solicitat este sistemul „bike-sharing” în Constanţa, la o lună de la inaugurare

FOTO:Primăria Constanţa

Proiectul „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanţa - Balchik cross border region by bike – BSB” urmăreşte utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Primăria Constanţa anunţă că cele 390 de biciclete puse la dispoziţia doritorilor au fost folosite de aproximativ 350 de persoane, datele fiind înregistrate în sistemul informatic al proiectului.

„Conform înregistrărilor din sistem, zilnic, aproximativ 350 de persoane folosesc bicicletele prin sistemul bike-sharing. La nicio lună de la darea în folosinţă a staţiilor au fost efectuate aproximativ 10 mii de trasee, cele mai multe în zilele de weekend şi după amiaza”, transmite primăria.

Pentru a putea folosi bicicletele trebuie să vă prezentaţi la agenţiile Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa unde vi se va elibera, în mod gratuit, un card de utilizator. Pe baza acestuia, orice constănţean sau turist va putea să ridice, de la oricare din cele 24 de staţii amplasate în oraş, o bicicletă.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte următoarele condiţii:

  • să fie înregistraţi în sistem
  • să se încadreze în intervalul orar 07:00 – 24:00, de luni până duminică
  • să aibă peste 14 ani
  • să nu le subînchirieze
  • să nu folosească bicicletele la curse, pentru transportul de pasageri sau în situaţii de vânt puternic sau furtuni.

Ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, iar echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute.Aplicaţia CT Bike poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Odată descărcată, veţi avea acces la toate informaţiile: reţeaua de staţii, bicicletele disponibile sau punctele de eliberarea a cardurilor.

Toate detaliile despre acest proiect le puteti afla şi accesând site-ul www.blackseabike.ro.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Pe aceeaşi temă:

390 de biciclete sunt puse la dispoziţia constănţenilor şi a turiştilor prin sistemul „bike-sharing“

După mai bine de patru ani, sistemul „bike-sharing” poate deveni operaţional în municipiul Constanţa


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: