Carnetele CEC promise pensionarilor i-au adus lui Mohammad Murad, candidat independent la funcţia de primar, al doilea dosar penal

Carnetele CEC promise pensionarilor i-au adus lui Mohammad Murad, candidat independent la funcţia de primar, al doilea dosar penal

Mohammad Murad şi promisiunile elctorale care i-au adus doar dosare penale

Poliţia Mangalia i-a deschis un nou dosar penal lui Mohammad Murad, candidat independent la alegerile locale din 2020, la funcţia de primar, fiind acuzat că a corupt alegătorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţia municipală Mangalia a PNL a sesizat faptul că luni, 21 septembrie, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun Olimp pliante ce imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii C.E.C, pe care sunt inscripţionate valoarea de 10.000 de lei şi numele candidatului Mohammad Murad, sugerându-se că dacă acesta va ajunge primar, „seniorii” oraşului, aşa cum sunt numiţi pe materialele electorale respective, vor primi câte 10.000 de lei.
 
„Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia, conform AGERPRES.
PNL Mangalia cere sancţionarea lui Mohammad Murad pentru mituirea şi inducerea în eroare a alegătorilor, conform Codului penal.
 
Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, susţinut de PSD, le-a transmis seniorilor următorul mesaj: „Dacă voi ajunge primar, din dorinţa de a fi mai aproape de nevoile şi aşteptările dumneavoastră cu lucruri concrete, voi iniţia programul Carnetul de Economii al Seniorului Mangaliei, prin care mă angajez şi garantez că voi pune în aplicare toate promisiunile făcute în timpul campaniei electorale. Dumneavoastră nu veţi mai cheltui banii pe aceste servicii şi produse (în următorii 4 ani)“. 
 
Mohammad Murad a explicat faptul că este vorba de un proiect pe care l-a prezentat în programul său electoral şi pe care şi-l va asuma dacă va ajunge primar. „Legat de articolele aparute în presa online privind distribuţia CARNETULUI DE ECONOMII AL SENIORULUI MANGALIEI doresc să fac urmatoarele precizări:
- clubul seniorilor Mangaliei este un proiect pe care l-am prezentat în programul meu electoral şi pe care mi-l voi asuma în totalitate, dacă voi ajunge primar
- toţi membrii clubului vor beneficia de facilităţile şi avantajele nominalizate în cadrul CARNETULUI DE ECONOMII AL SENIORULUI MANGALIEI.
Pentru a evita discuţiile apărute în mediul on-line, mă angajez că voi continua acest program şi voi respecta toate promisiunile angajate, daca voi ajunge primar al Mangaliei.
Vă mulţumesc, Mohammad Murad“. 
 
Nu este primul dosar penal cu care omul de afaceri s-a ales în perioada campaniei electorale. În luna august, poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce în spaţiul public au apărut imagini cu Mohammad Murad care împărţea oamenilor săraci pachete inscripţionate cu numele său. 
 
„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care apare un candidat la alegerile locale în timp ce ar fi oferit mai multor cetăţeni pachete inscripţionate cu un slogan, alături de numele său, în cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală“, conform IPJ Constanţa.
 
La 1 august, când a redeschis complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, Mohammad Murad şi-a anunţat candidatura la Primăria Constanţa. La nici 3 săptămâni, Murad s-a răzgândit şi a ales să candideze la Primăria Mangalia. 
 
„Am promis că odată cu inaugurarea voi alege o opţiune dacă voi candida sau nu. Cred că a venit momentul să mă apuc de alte proiecte mai importante. Şi de asta m-am îmbrăcat jumătate ca muncitor de şantier, cu acest ciocan în mână şi jumătate în halat de medic care are grijă de oameni şi în special de bătrâni. Da, răspunsul meu este voi candida la funcţia de primar al Constanţei”, declara Murad la 1 august.
 
Omul de afaceri a spus atunci că, dacă va fi ales primar, Constanţa va arăta ca noul său complex din Olimp. „Constanţa va arăta ca acest loc. Provin dintre oameni şi înţeleg. La mine nu există birou, biroul este şantierul, biroul este spitalul, este bătrânul care are nevoie să-l asculţi şi îi voi asculta pe toţi. Întotdeauna avem ce învăţa de la cei în vârstă. Voi lupta şi voi fi cel mai mare luptător împotriva sărăciei. Nu am nevoie de bani, nimeni nu îmi poate oferi nimic care să mă corupă pe mine. Durerea mea este să aducem totul la o normalitate. Aşa cum spunea domnul preşedinte Iohannis o să mergem să aducem lumea la normalitate”, a spus Mohammad Murad.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările