Carnaval pe litoral, cu Radu cel Mazăre. Ce alte evenimente au loc la malul mării în acest weekend

Carnaval pe litoral, cu Radu cel Mazăre. Ce alte evenimente au loc la malul mării în acest weekend

Primarul Constanţaie la Carnaval Mamaia FOTO fpeople.ro

LITORAL Se anunţă un weekend incendiar pe litoral. De la Mamaia la Vama Veche, vor fi evenimente de top: carnaval, concerte live, cinema în aer liber, evenimente sportive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cap de afiş al distracţiei va fi sâmbătă seară carnavalul de la Mamaia, la care va fi prezent primarul Constanţei, Radu Mazăre. La această ediţie, edilul va îmbrăca straie de domnitor moldovean, devenind Ştefan cel Mare.

Alături de el le va avea pe Irina Loghin, ce va interpreta rolul mamei domnitorului, şi Maria Cârneci, care va fi Vrâncioaia. „Radu mi-a propus să fiu Vrâncioaia. Eu am vorbit şi cu Irina Loghin. Urmează să dăm câteva replici, fiecare să cânte câte o melodie şi una să o cântăm împreună. Înainte de spectacol o să ne dea probabil şi un rezumat“, a declarat Maria Cârneci pentru Adevărul.

Irina Loghin şi-a pregătit rolul cu mult timp înainte. A căutat în cufărul de zestre şi a găsit o pelerină domnească de Curte Veche, iar ca repertoriu a ales melodia „Câte griji are o mamă“.

La această ediţie a carnavalului va fi recreată lupta de la Podul Înalt, unde turcii au suferit o ruşinoasă înfrângere.
Totodată, carele alegorice ale cluburilor din staţiune vor defila prin Mamaia. La prima ediţie a carnavalului din 5 iulie, Mazăre s-a costumat în Cezar, având-o alături pe Mihaela Rădulescu, în rolul Cleopatrei.

La următoarea ediţie, ce probabil va avea loc la sfârşitul lunii august, Radu Mazăre îl va întruchipa pe faraonul Ramses.

Muzică folk în Vama Veche

În sudul litoralului, un alt eveniment de top va aduna laolaltă iubitorii muzicii folk, la festivalul „Folk You! Florin Pittiş 2014“, în perioada 31 iulie - 2 august, pe plaja de lângă cherhanaua din Vama Veche.
În cele trei zile de spectacol vor urca pe scenă printer alţii Florin Chilian, Andrei Păunescu, Paula Seling, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Maria Gheorghiu şi formaţiile Viţă de Vie, Travka, Vama, Fitil Aprins, Nişte Băieţi, Alternosfera, Byron, Kempes, Taxi, Pasărea Rock. Intrarea este liberă.Concerte live

Cluburile din Mamaia nu se lasă mai prejos şi pe afiş au nume grele din muzica românească. În club EGO Mamaia este invitată Direcţia 5 pe 1 august, iar în Crema Summer Club Mamaia sunt două evenimente: „Music awards Party“, „Superkombat Afterparty“, pe 1 şi 3 august. Cine doreşte să se distreze la „Stand-up comedy“ poate merge la Harlequin Mamaia. Hotel Vega are programate concerte live. Proconsul va cânta pe 1 august, iar pe 2 august este invitată trupa Taxi.

Pe plaja Vadu, unul dintre ultimele colţuri sălbatice din ţară, este organizată în perioada 1 – 3 august Tabăra Înălţătorilor de Zmee.
Pe 2 august, la Sala Sporturilor din Constanţa, îl puteţi urmări pe Cătălin Moroşan, cel mai popular luptător român. El va urca pe ring alături de grecul Giannis „Hercule“ Stoforidis, la Gala VIP Superkombat World Grand Prix IV”. Intrarea este liberă.

Maraton de înot

Sâmbătă, 2 august, de la ora 8.30, pe plaja Cazino din staţiunea Mamaia va avea loc a patra ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge. Competiţia este organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, patronată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, Răzvan Florea.

Startul se va da de pe plaja Casino şi va aduna peste 250 de participanţi (nou record al competiţiei), printre care şi foşti mari sportivi. Întrecerea va avea trei probe, cea superscurtă, pe distanţa de 500 m, rezervată copiilor, dar şi începătorilor, cea scurtă, de 1.500 de metri, recomandată persoanelor care înoată regulat, şi cea lungă, de 5.000 m, destinată sportivilor legitimaţi la cluburile de performanţă sau de masters sau persoanelor care pot face dovada unei participări la un maraton de înot pe această distanţă.

Cinema în aer liber

Caravana Metropolis, cel mai mare festival nomad din ţară, a ajuns şi la malul mării. O selecţie impresionantă de filme, multi-premiate la festivalurile Cannes sau Berlinale, vor putea fi vizionate de către constănţeni şi turişti în aer liber, în curtea din spatele complexului City Park Mall, între 29 iulie şi 3 august. Ecranul gonflabil de 120 metri pătraţi şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, permit urmărirea filmelor la o calitate întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

La Eforie este deschis Târgul de Vară până pe 10 august. De aici puteţi cumpăra produse meşteşugăreşti specifice litoralului şi articole de plajă.

Vă mai recomandăm:

FOTO Cătălin Botezatu şi-a prezentat noua colecţie „Play Golf”, la Mamaia. Invitat special a fost Radu Mazăre

O vară plină de evenimente pe litoral. Serbările prilejuite de Ziua Marinei vor ţine o săptămână

FOTO Ştefan cel Mare de la malul mării. Maia Morgenstern a refuzat propunerea lui Radu Mazăre de a-i fi alături pe scenă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările