Care sunt cele „13 semne că eşti născut şi crescut în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Suhtterstock
Foto Suhtterstock

Internauţii se amuză copios citind colecţia de „13 semne că eşti născut şi crescut în România“ publicată pe site-ul matadornetwork.com.

Iată cele 13 semne că eşti născut şi crescut în România, găsite de autorii de pe matadornetwork.com:

1. Eşti genetic programat să recunoşti un Renault 12 de la distanţă

În Franţa, producţia de Renault 12 s-a derulat între anii 1969-1980. În România, modelul s-a vândut excelent în secolul 21 sub numele Dacia. Pentru decenii, vasta majoritate a maşinilor de pe drumurile ţării erau Dacii. Este în ADN-ul nostru să zărim una peste tot.

2. Slănina afumată cu ceapă este un mic dejun delicios şi sănătos

Explicaţia este simplă. Are ca ingrediente două feluri de legume: porc şi ceapă.

3. Ai o relaţie de iubire/ură cu sărbătoarea naţională a României

Da, este o zi importantă cu artificii şi festivităţi, în care toată lumea are liber. Teoretic, sună distractiv, exceptând faptul că pică pe 1 Decembrie. De ce or fi fixat Ziua Naţională în cel mai urât anotimp al anului?

4. Contele Dracula nu este un vampir, ci un erou naţional

Ai învăţat despre contele Dracula la orele de istorie din şcoală, nu la cursul de literatură. Nu era Dracula, ci Vlad Ţepeş, domnitorul nu al Transilvaniei, ci al altei provincii româneşti. Şi cel mai important, era un om bun, care lupta pentru dreptate în felul său medieval.  Şi apropos…

5. Nu eşti speriat de Transilvania

Este o regiune sigură într-o ţară în general sigură. Ai fost deja acolo.

6. Ai devenit imun la ţuica de prune

Varianta cea mai tare poate avea peste 60% alcool, dar tu nu eşti impresionat. Poţi chiar s-o fi băut înainte de ora 9 dimineaţa şi să supravieţuieşti. Străinii se cherchelesc după doar o gură de ţuică.  

7. Peştele prăjit nu are niciun gust fără mujdei de usturoi.

8. Vorbeşti trei sau patru limbi străine la un nivel decent

Ai învăţat engleză sau franceză sau germană la şcoală, ai mai prins italiană din desene animate sau spaniolă din cântece şi de la tv. Poţi susţine o conversaţie în toate aceste limbi.

9. Supa este primul fel de mâncare, nu hrana pentru când eşti bolnav.

10. Iei serios în considerare să pleci din ţară în decembrie

Simţi că vrei să scapi de avalanşa de colinde de Crăciun ale unui anumit cântăreţ blond între două vârste, care cheleşte. Dacă eşti crescut în România, ştii despre ce e vorba.  

11. Nunta nu e nuntă fără sarmale cu smântână.

12. Nu cânţi la vreun instrument. Spui glume

Ştii cel puţin una din toate categoriile de glume româneşti şi le spui spontan în conversaţii. La petreceri, tu şi prietenii tăi spuneţi glumă după glumă 40 minute la rând, în timp ce chitara şi tobele se prăfuiesc într-un colţ.

13. Eşti în frenezia cumpărăturilor din ultima săptămână a lui februarie până la 8 Martie

Valentine’s Day (categoric nu este o sărbătoare românească, în ciuda marketingului puternic) nu este finalul perioadei, ci doar începutul. La 1 Martie cumperi mărţişoare, cam 20 mici bijuterii legate cu şnurul alb-roşu pe care le dăruieşti prietenelor. Apoi este 8 Martie, când dai daruri mamei, surorii, prietenelor, colegelor şi aproape fiecărei femei cu care ai de-a face.

Vă mai recomandăm

24 de expresii româneşti care-i fac pe englezi să râdă cu lacrimi

VIDEO „Vin românii“, documentarul unui exil dureros. Britanicii au urmărit parcursul unor migranţi din România care vor să muncească în Anglia

VIDEO S-a lansat prima melodie din campania „13 Shades of Romanian”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite