Carambol pe Autostrada Soarelui. Peste 50 de maşini implicate, 16 victime duse la spital, traficul a fost blocat ore în şir VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook/A2 Autostrada Soarelui / Mihai Sabotnicu
Sursa Facebook/A2 Autostrada Soarelui / Mihai Sabotnicu

Traficul rutier a fost blocat câteva ore pe Autostrada Soarelui (A2), sensul de mers Bucureşti-Constanţa. Zeci de maşini au fost implicate în mai multe accidente. În zonă s-a semnalat ceaţă densă.

SURSA VIDEO: IGSU

La ora producerii accidentului vizibilitatea era de 200 de metri, iar ANM nu a emis o alertă de ceaţă.

UPDATE Conform ISU Dobrogea, 16 persoane au fost transportate la spital, dintre care 7 copii (10-17ani) şi 9 adulţi. Alte 41 de persoane au fost asistate medical la faţa locului, iar 16 dintre ele au primit îngrijiri medicale (14 adulţi şi 2 copii).

UPDATE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier s-a reluat îngreunat pe benzile unu şi doi. S-au format coloane în mişcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Feteşti) – 160 (nodul rutier de la Cernavodă) şi 175 (loc. Peştera) – 182 (mun. Medgidia).

UPDATE Începând cu ora 10.30, Planul Roşu de Intervenţie se dezactivează. Numărul victimelor s-a modificat: 16 persoane transportate la spital, dintre care 5 copii şi 11 adulti. Alte 8 persoane au fost asistate la faţa locului (adulţi).

UPDATE Circulaţia pe sensul Bucureşti-Constanţa, în zona Medgidia, a fost reluată pe o singură bandă. În continuare, maşinile care vin dispre Bucureşti sunt deviate la Cernavodă pe DN 222C (drumul vechi către litoral Cernavodă - Medgidia - Murfatlar - Constanţa).

UPDATE Coada pe A2, pe direcţia Bucureşti-Constanţa (în zona carambolului) este de aproximativ 7 kilometri, susţine prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa.

UPDATE În acest moment bilanţul victimelor se prezintă astfel: 15 victime transportate la spital, 5 copii, 10 adulţi, 7 asistaţi la faţa locului.

UPDATE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, au avut loc trei evenimente rutiere distincte:

- km. 181, la limita dintre loc. Peştera şi Medgidia, pe sensul către Constanţa, eveniment în care au fost implicate 2 autovehicule. Potrivit primelor informaţii, 4 persoane au suferit leziuni grave, primind îngrijiri medicale;

- km. 181+500 de metri, sensul către Constanţa,  s-a produs un accident în care au fost implicate 5 autovehicule. Din primele date, 2 persoane au fost rănite;

- km. 183, municipiul Medgidia, sensul către Constanţa,  a avut loc un carambol în care au fost implicate 30-35 de autovehicule. În momentul de faţă, la acest eveniment au fost rănite uşor 2 persoane (doi minori în vârstă de 6, respectiv 9 ani).

Traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km. 160, loc. Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar. De asemenea, pentru a evita aglomeraţia produsă pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, recomandăm şoferilor şi ruta alternativa Bucureşti - DN3 – Constanţa

accident autostrada soarelui

UPDATE: Conform ISU Dobrogea, 52 de maşini au fost implicate în patru zone de carambol. În aceste autoturisme sunt circa 146 de persoane.

UPDATE Până în acest moment au fost preluate 17 victime, între care 5 copii..

UPDATE Conform lui Raed Arafat, peste 40 de maşini sunt implicate în carambolul de pe A2. La faţa locului va ajunge şi un elicopter SMURD care acum poate ateriza deoarece s-a ridicat ceaţa. Echipajele SMURD care intervin sunt dislocate din Constanţa, Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa.

UPDATE: Din primele informaţii, se pare că este vorba despre un accident rutier produs la km 181 (sens de mers Bucureşti - Constanţa), cu 5 victime, 3 autoturisme implicate.

De asemenea, la km 183 este un eveniment în care au fost implicate aproximativ 20 de autoturisme (ceaţă, vizibilitate scăzută) - fără victime.

La acest moment, traficul este deviat pe A2 spre oraşul Cernavodă. Se lucrează pentru decongestionare.

UPDATE Smurd B Cernavodă a preluat un pacient în vârstă de 15 ani. O ambulanţă SAJ a preluat doi copii şi un adult pentru a fi transportaţi la spital. O altă victimă este inconştientă şi primeşte îngrijiri la faţa locului.

UPDATE IGSU- Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că trimite în sprijin de la Bucureşti zece ambulanţe tip B, două ambulanţe tip C, un spital mobil, un echipaj de descarcerare grea, un ATPVM.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, judeţul Constanţa,  s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme.

Potrivit primelor informaţii, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată. Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanţa, formându-se coloane de autoturisme.

ISU Dobrogea a activat Planul Roşu de Intervenţie.

accident a2 autostrada soarelui

La faţa locului s-au deplasat 19 ambulanţe: nouă ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi 10 ambulanţe SMURD.

accident a2 carambol sursa facebook

sursa foto: Facebook/ A2 Autostrada Soarelui / Mihai Sabotnicu

Cel mai grav accident de pe A2 a avut loc în 5 noiembrie 2016, la kilometrul 67, când patru persoane au murit, iar 57 au fost rănite. Accidentul, în care au fost implicate 29 de maşini, s-a produs tot pe fondul ceţii.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Este semnalată ceaţă pe întreaga autostradă A2 Bucureşti-Constanţa, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, traficul fiind moderat.

accident a2 carambol sursa facebook

sursa foto: Facebook/ A2 Autostrada Soarelui / Mihai Sabotnicu

Citeşte şi:

S-a defectat telegondola din Mamaia. Toţi cei 55 de călători au fost evacuaţi

O tânără din Prahova s-a plimbat complet dezbrăcată pe Valea Portului din Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite