Campanie de donare de sânge la Mangalia

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Mangalia şi Spitalul Municipal Mangalia organizează mâine, între orele 8.30 şi 12.30 o sesiune de recoltare mobilă de sânge, într-unul dintre cabinetele Spitalului de Urgenţă din Mangalia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pot dona toate persoanele sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, cu greutatea de peste 50 de kilograme, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. Persoanele de peste 50 de ani trebuie să prezinte cadrelor medicale o adeverinţă de la medicul de familie din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă.

Donatorii nu trebuie să consume băuturi alcoolice cu două zile înainte de donare şi se recomandă un mic dejun uşor, sărac în grăsimi în ziua donării.

Pentru recoltare, trebuie să prezinte actul de identitate valabil.

O donare completă înseamnă 450 ml de sânge pentru care oamenii primesc 7 tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă - în ziua donării - în cazul donatorilor salariaţi sau o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor, precum şi decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările