Calendarul redeschiderii teraselor şi restaurantelor. „Milioane de români aşteaptă să plece în vacanţă”

Calendarul redeschiderii teraselor şi restaurantelor. „Milioane de români aşteaptă să plece în vacanţă”

Românii aşteaptă să poată pleca pe litoral

Reprezentanţii operatorilor din turism au discutat luni, 18 mai, cu premierul României despre deschiderea teraselor şi restaurantelor, precum şi momentul în care vom putea pleca în vacanţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) a anunţat că  premierul Ludovic Orban, la întâlnirea de azi cu sectorul HORECA, a promis: „deschiderea teraselor odată cu 1 iunie, deschiderea restaurantelor şi activitatea generală pentru vacante şi călătorii - 15 iunie”.

„Fără îndoială, pentru Constanţa, Litoral şi Delta Dunării, dar şi pentru toate destinaţiile turistice romaneşti, aceste zile sunt extrem de importante şi mult aşteptate. Avem în plan redeschiderea activităţii turistice, dar în condiţii de siguranţă şi protecţie pentru turişti, pentru personalul angajat şi pentru noi toţi, spune Corina Martin.

De asemenea, preşedintele FAPT atrage atenţia că „milioane de români aşteaptă prima vacanta şi cele dintâi excursii şi călătorii ca terapie şi medicament de care au atâta nevoie. Ne pregătim pentru ei, implementăm măsurile recomandate de specialişti şi sperăm să obţinem şi acordul instituţiilor guvernului în acest sens.

Industria turismului a fost cea mai afectată industrie de criza provocată de pandemia de coronavirus. Şi în acest moment, românii nu pot să plece în vacanţe, Guvernul limitând posibilitatea de a părăsilocalitatea.

Pe aceeaşi temă:

Protest în staţiunea Mamaia. „Vrem să muncim. Luptăm pentru a trăi!”

Cum va arăta litoralul românesc când vor putea ajunge primii turişti. „O să ţipi la vecinul de şezlong ca să te audă“ FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: