Călăuza celor 96 migranţi veniţi pe Marea Neagră a fost arestată preventiv pentru 30 zile

Călăuza celor 96 migranţi veniţi pe Marea Neagră a fost arestată preventiv pentru 30 zile

Traficantul care a adus 96 migranţi din Irak şi Iran în România este un cetăţean turc care a fost arestat de Tribunalul Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

O ambarcaţiune suspectă a fost interceptată sâmbătă, 9 septembrie, în Marea Neagră, având la bord 96 migranţi ilegali - 39 de bărbaţi, 21 femei şi 36 copii. Vasul Dardanelles 2 era condusă de cetăţeanul turc O.R., în vârstă de 50 ani. Acesta plecase cu încărcătura cu o zi înainte dintr-un port de pe coastele Turciei.

Călăuza este cercetată pentru trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Cercetările au fost coordonate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în cursul zilei de marţi, 12 septembrie, turcul a fost prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Întregul grup de migranţi a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, deoarece a cerut azil politic.

Pe aceeaşi temă:

Migranţi de pe o ambarcaţiune gata să se scufunde, salvaţi de Poliţia de Frontieră

Sute de migranţi clandestini, opriţi la poarta României. Fugarii cer azil politic în România, dar vor să ajungă în Occident

 

citeste totul despre: