Caii chinuiţi pe un câmp din Techirghiol, revendicaţi în instanţă. Soţia unui procuror DIICOT îi vrea înapoi

Caii chinuiţi pe un câmp din Techirghiol, revendicaţi în instanţă. Soţia unui procuror DIICOT îi vrea înapoi

Aşa arătau caii în luna februarie foto: Petre Enciu

După trei luni de grijă şi tratament, caii şi-au revenit. Familia unui procuror DIICOT Constanţa contestă în instanţă ordinul de plasare al cailor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna ianuarie, după apariţia unor fotografii şi filme cu mai mulţi cai înfometaţi, care păreau şi maltrataţi, ce trăiau pe un câmp din Techirghiol, poliţiştii au emis un ordin de plasare a animalelor în adăpost, iar primăria din localitate anunţa că se lucrează la identificarea proprietarului.

Conform mai multor surse, aceşti cai aparţin familiei unui procuror DIICOT Constanţa, iar despre starea lor ştiau cei din primăria Techirghiol şi Poliţia Locală deoarece au existat sesizări în acest sens. Doar că nimeni nu a făcut nimic mai mult timp pentru aceste anumale.

La scurt timp, 26 de cai au fost plasaţi la o fermă din localitatea Peştera. Trei animale şi-au pierdut viaţa din cauza stării de sănătate. Apoi, 13 cai au fost transferaţi la Centrul de Echitaţie din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din constanţa, iar 10 cai au ajuns în grija Asociaţiei Save the Dogs.

„Trei-patru zile, după ce au venit la noi, caii au mâncat încontinuu. Şi noaptea. Numai asta făceau. Acum au apă la dispoziţie tot timpul, fân, lucernă, îi plimbăm. Sunt foarte blânzi, chiar dacă au stat pe câmp. Nu s-au sălbăticit”, a declarat pentru Libertatea Marcel Feraru, instructor la Centrul de Echitaţie.

Prin grija celor de la Asociaţia Save the Dogs, caii au fost deparazitaţi, iar cei 10 pe care i-au luat în custodie au fost adăpostiţi într-un grajd nou construit.

Potrivit Libertatea, după preluarea animalelor din câmp, IPJ Constanţa a aplicat o amendă contravenţională pe numele Margăi Ţucă, soţia procurorului DIICOT Marius Valentin Ţucă.

La Judecătoria Constanţa, Marga Ţucă a depus o contestaţie la ordinele de plasare a cailor emise de Poliţia Techirghiol.

Citeşte şi:

Ce s-a întâmplat cu caii chinuiţi, găsiţi pe un câmp din Techirghiol

Imagini şocante în Constanţa. 40 de cai legaţi, care par maltrataţi, filmaţi pe marginea unui lac de lângă Techirghiol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările