Bunicul lui Călin Popescu-Tăriceanu, pionier al afacerilor cu automobile în România. Ce afacere profitabilă a pus pe picioare omul de afaceri la Constanţa

Bunicul lui Călin Popescu-Tăriceanu, pionier al afacerilor cu automobile în România. Ce afacere profitabilă a pus pe picioare omul de afaceri la Constanţa

Tractoare Ford, de vânzare în magazinul de pe strada Tomis FOTO www.auto-retro-passion.ro.

Constanţa deţinea în anul 1928 un showroom unde se vindeau automobile Lincoln, camionete Ford si tractoare Fordson. Proprietarul era bunicul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre pionierii importului de automobile în România a fost Gheorghe Athanasiade, bunicul lui Călin Popescu-Tăriceanu, scrie www.auto-retro-passion.ro. Asociat îi era Leon Leonida, patronul societatii Garajele Leonida. 
 
Gheorghe Athanasiade a deţinut funcţia de director de dezvoltare la Garajele Leonida, înfiinţând sucursale ale societăţii Leonida la Constanta, Craiova, Bârlad etc.
 
După teminarea Primului Război Mondial, el a revenit la Constanţa, unde îşi avea domiciliul, şi a demarat propria afacere în domeniul auto.
 
Aşa a devenit agent Ford pe Dobrogea. Societatea avea sediul pe strada Tomis. În portofoliu se aflau mărcile Ford cu autoturisme, camionete si saşiuri pentru camioane şi autobuze, Lincoln – divizia de lux, Ford şi Fordson cu tractoare agricole. 
 
În 1925, Gheorghe Athanasiade s-a asociat cu Dumitru Dimitriu, proprietarul hotelului Grand, şi a mutat sediul firmei la parterul Hotelului Grand, de pe strada Tomis. 
 
Ulterior, pentru magazinul de prezentare a automobilelor a fost aleasă Piaţa Ovidiu. Clientela din acea perioadă era formată din oameni înstăriţi, dar şi lucrători agricoli. 
 
Afacerea lui Gheorghe Athanasiade s-a încheiat la Constanţa după izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. 
 
www.auto-retro-passion.ro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările