VIDEO Preot „cu har“, supărat pe BOR. Părintele Ştefan Popa de la Topraisar s-a retras din cler, în timp ce era anchetat de Arhiepiscopia Tomisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele Ştefan Popa, vestitul preot din Topraisar, s-a retras din Biserica Ortodoxă Română. Clericul a intrat în conflict cu Arhiepiscopia Tomisului, care îl ancheta pentru adulter.

Un preot din judeţul Constanţa a fost caterisit pentru comiterea de adulter şi apostazie. Preotul Ştefan Popa, slujitor la biserica din Topraisar, se afla la a doua căsnicie, dar trăia în concubinaj cu o femeie cu care avea un copil.

El şi-a recunoscut adulterul şi a înaintat o cerere prin care anunţa transferul la o mitropolie ortodoxă care nu ţine de Biserica Ortodoxă Română.

Arhiepsicopia Tomisului l-a suspendat de la slujire, iar la începutul lunii septembrie l-a caterisit.

Părintele Ştefan Popa a fost rezervat în declaraţii: „Ocupaţi-vă de cei vinovaţi, de acolo de la arhiepiscopie, care fac ce fac. De mine nu e cazul acum. Veţi afla la timpul potrivit unde mă vor găsi fiii mei duhovniceşti“. 

Cum s-a ajuns la caterisire

Preotul Popa s-a căsătorit prima dată în 1981, apoi a divorţat şi s-a recăsătorit în 1991. Din 2010 trăieşte în concubinaj cu o femeie care i-a dăruit un copil. Preotul şi-a recunoscut vina de a fi într-o relaţie extramaritală fără a fi divorţat.

Părintele este considerat de credincioşi ca având „har“. Faima lui a depăşit graniţele Topraisarului, fiind căutat de oameni loviţi de necaz din toată Dobrogea. Preotul slujea la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, împreună cu fratele său Mihai şi fiul său Viorel, care era paroh.

Arhiepiscopia Tomisului a demarat anchetarea lui în luna aprilie, pentru adulter. În luna iulie, părintele Popa a înaintat o cerere pentru retragere din preoţie pe motive medicale. A doua zi a fost suspendat. Fiul său paroh a fost schimbat din funcţie pentru că n-a anunţat Biserica de situaţia preotului. În locul lui a fost numit preotul Vasile Bobaru de la Tufani.

Cazul lui Popa urma a fi judecat în Consistoriu (Tribunalul bisericesc), iar preotul a declarat în scris că îşi asumă vina de a trăi în concubinaj cu o femeie, cu care are şi un copil, deşi nu este încă divorţat.

Până la întrunirea Consistoriului, preotul a revenit în august cu un document prin care anunţa că s-a transferat la o mitropolie ortodoxă care nu ţine de Biserica Ortodoxă Română.

Făcându-se vinovat şi de apostazie, adică renunţarea publică la o credinţă, Arhiepiscopia Tomisului a decis caterisirea lui. De la începutul lunii septembrie, părintele Ştefan Popa nu mai face parte din BOR. 

Vă mai recomandăm

EXCLUSIV Şantaj sexual în grădina lui ÎPS Teodosie. Consilierul lui a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată. Confesiunea preotului: „Eu mi-am împlinit toate cele“ FOTO VIDEO

DEZBATERE ADEVĂRUL Fenomenul Viişoara. Părintele exorcist Dănuţ Costan - condamnat de Biserică, apărat de oameni

Preoţii-vrăjitori ai României. Poveştile oamenilor în sutană care îţi citesc viitorul în Evanghelie. Teolog: „E o manipulare pentru a-i stoarce de bani pe naivi“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite