Bolnavi de Covid-19, au stat la tarabă în cea mai mare piaţă a Constanţei. Apoi au plecat spre casă, străbătând ţara. Un accident i-a dus în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Shutterstock
Sursa Shutterstock

Un cuplu din Maramureş care a vândut produse agricole în cea mai mare piaţă din Constanţa s-a îmbolnăvit de Covid-19 şi a plecat acasă, fără să anunţe autorităţile. Pe drum, însă, când mai aveau puţin de călătorit, maşina celor doi a derapat şi a făcut accident. Aşa a ieşit la iveală că soţii erau bolnavi şi trebuia să fie internaţi la acel moment.

Cei doi au stat la Constanţa 3 zile vânzându-şi produsele agricole, legume şi fructe în cea mai mare piaţă din Constanţa – Tomis 3. 

În ziua de 25 iunie, simţindu-se rău, ei şi-au făcut testul de coronavirus la un spital privat din Constanţa. Clinica Heka a trimis analizele la laboratorul Synevo din Bucureşti, care a confirmat a doua zi că soţii sunt bolnavi de Covid-19.

Oamenii n-au mai anunţat pe nimeni şi au plecat spre casă, conştienţi de rezultat şi ignorând consecinţele. 

În localitatea Leordina din apropiere de Baia Mare, însă, drumul lor s-a oprit. Pe DN18, cei doi au făcut accident, maşina lor derapând şi intrând într-un gard. 

La venirea poliţiştilor, soţii au declarat că sunt, de fapt, infectaţi. Parcurseseră deja 700 kilometri şi opriseră la benzinării, unde veniseră în contact cu alte persoane.

Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa nu a ştiut nimic de acest caz – declară prefectul George Niculescu.

„Aici s-a greşit, având în vedere că laboratorul de la Bucureşti, care a văzut că rezultatul este unul pozitiv, cred eu că avea obligaţia de îndată să anunţe INSP-ul cu privire la două noi cazuri de coronavirus. 

De asemenea, unitatea din Constanţa care a primit buletinele sau le-a trimis pe mail, văzând că rezultatele sunt pozitive, de asemenea, eu cred că aveau datoria de a anunţa autorităţile locale. Nu ştim încă nu au locuit la Constanţa şi cu câţi oameni au venit în contact“, a spus acesta.

Conform legii, orice instituţie medicală care ia la cunoştinţă că un pacient este infectat sau a venit în contact cu un posibil bolnav Covid-19 trebuie să anunţe de îndată autorităţile.

Cei doi pacienţi din Maramureş sunt acum internaţi la spitalul din Sighetul Marmaţiei şi au dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Pe aceeaşi temă: 

Angajată a Universităţii „Ovidius”, testată pozitiv cu COVID-19. S-a întors recent din concediu

Un bărbat de 83 de ani, infectat cu coronavirus, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite