Boboteaza vine cu restricţii de circulaţie în trafic. Lista străzilor vizate de aceste măsuri

Boboteaza vine cu restricţii de circulaţie în trafic. Lista străzilor vizate de aceste măsuri

FOTO Arhiva

Pentru buna desfăşurare a evenimentelor religioase ce se vor desfăşura în perioada 5-6 ianuarie, mai multe străzi vor fi închise traficului rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Constanţa anunţă că sâmbătă, 05 ianuarie, de la ora 05.30, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” va fi săvâşită Sfânta Liturghie, urmată de Slujba de Sfinţire a Apei în faţa Catedralei. De asemenea, duminică, în ziua de Bobotează, de la ora 07.00, va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii în Catedrală, iar de la ora 11.00 va avea loc o procesiune pe faleza Cazinoului, unde se va ţine slujba de Sfinţire Mare a Apei.

Pentru ca evenimentul religios să se desfăşoare în condiţii optime, circulaţia autovehiculelor în zona peninsulară va fi restricţionată după cum urmează:

  • în perioada 04 ianuarie 2019, ora 18:00 şi 06 ianuarie 2019, ora 14:00, nu se va circula pe strada Arhiepiscopiei, pe tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino şi bulevardul Regina Elisabeta.
  • în data de 05 ianuarie 2019, parcarea autovehiculelor va fi interzisă, începând cu ora 16:00, pe bulevardul Regina Elisabeta, în zona Vraja Mării - Acvariu.
  • duminică, 06 ianuarie 2019, nu se va circula pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada profesor Doctor Ion Cantacuzino şi bulevardul Regina Elisabeta şi nici prin intersecţia străzilor Termele Romane, Revoluţia din 22 decembrie 1989 şi bulevardul Regina Elisabeta.
  • tot duminică, în intervalul orar 06:00 – 09:00, taximetrele nu vor mai staţiona în staţia din zona Poarta 1.


De asemenea, în funcţie de valorile de trafic, vor fi dispuse măsuri suplimentare de restricţionare a traficului pe strada Termele Romane, dinspre strada Traian şi pe bulevardul Regina Elisabeta, de la intersecţia cu strada Arhiepiscopiei spre faleza Cazinoului.

Pentru conducătorii auto sunt disponibile următoarele parcări: parcarea de pe strada Traian, în zona instanţelor de judecată, parcarea de pe strada Termele Romane şi parcarea de la Poarta 1.

Pentru ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii optime, Primăria Municipiului Constanţa recomandă constănţenilor care vor lua parte la ceremonialul religios să folosească mijloacele de transport în comun, mijloacele de transport alternative ori să aleagă deplasarea pietonală. În acest fel se vor evita blocajele auto în zona peninsulară a oraşului.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va pregăti 200.000 de sticle îmbuteliate cu agheasmă pentru slujba de Bobotează.

Pe aceeaşi temă:

Arhiepiscopia Tomisului pregăteşte 200.000 de sticle de agheasmă pentru Bobotează. Apelul preoţilor către credincioşi


 

citeste totul despre: