Bobotează la temperaturi de primăvară. Vestitul ger al Bobotezei, înlocuit la malul mării de vreme frumoasă

Bobotează la temperaturi de primăvară. Vestitul ger al Bobotezei, înlocuit la malul mării de vreme frumoasă

Vremea va fi favorabilă în special înotătorilor care se aruncă în mare să prindă crucea FOTO S.I.

Tradiţia gerului Bobotezei este infirmată de temperaturile atmosferice. La Constanţa, unde are loc cea mai mare ceremonie religioasă în aer liber, vremea este foarte călduroasă, cu temperaturi care se apropie de 10 grade Celsius.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vremea va fi favorabilă în special celor care se aruncă în apa rece a mării pentru a prinde crucea de Bobotează. Majoritatea sunt echipaţi cu costume de neopren, dar sunt câţiva curajoşi care îşi testează limitele înotând îmbrăcaţi doar în şort.

Sărbătoarea de Bobotează este prin tradiţie ziua cea mai friguroasă a anului. Pentru credincioşi este o încercare să înfrunte gerul Bobotezei pentru a asista la slujba religioasă pentru a lua aghiazmă.

În acest an, însă, constănţenii se bucură de o vreme primăvaratică. Temperatura în Dobrogea este pozitivă, iar la Constanţa se apropie chiar de 10 grade Celsius.

Prognoza meteo indică vremea caldă şi pentru perioada următoare. Temperaturile nu coboară sub 0 grade nici noaptea. Regimul termic se menţine ridicat, cu valori maxime medii diurne între 5 şi 7 grade şi minime medii nocturne pozitive, oscilând în jur de 1 grad.

„Aşadar vremea va fi caldă pentru această perioadă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză. O probabilitate ceva mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor va fi până la 9 ianuarie, când se vor semnala ploi slabe cantitativ. În restul intervalului, şansele de precipitaţii se menţin reduse“, afirmă meteorologii.

Specialiştii de la Centrul Meteo Regional Dobrogea arată că maximul de temperatură a fost înregistrat în luna ianuarie 2007, când la 24 ianuarie au fost înregistrate 18 grade Celsius. În mod mornal, temperatura la data de 6 ianuarie era în medie de 6 grade Celsius. În acest an, temperatura începutului de ianuarie este cu 5 grade Celsius peste media anuală.

Vă mai recomandăm

Părintele Eugen Tănăsescu, despre Bobotează: „Botezul lui Iisus Hristos este momentul când se arată Sfânta Treime - Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh“

Părintele Eugen Tănăsescu: „Viaţa trebuie împlinită cu fapte bune, ca să sperăm «La mulţi şi binecuvântaţi ani!»“

Urarea corectă de Sărbători. De ce este pleonastică formula „Crăciun fericit“

Pregătiri pentru Boboteaza de la malul mării. Arhiepiscopia Tomisului oferă credincioşilor 120.000 sticluţe cu aghiazmă

A început operaţiunea Aghiazma Mare. Arhiepiscopia Tomisului pregăteşte sticluţele pentru Bobotează

VIDEO Îmbulzeală la Arhiepiscopia Tomisului. Credincioşii s-au călcat în picioare pentru dopuri de sticle cu aghiazmă

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările