Reacţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice după ce ÎPS Teodosie a spus că „este păcat să te rogi la o biserică catolică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie arhiepiscopul Tomisului dând Lumină de Înviere Sursa Arhiepiscopia Tomisului

Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, sancţionează vorbele lui IPS Teodosie, care a spus la un post de radio că „este păcat să te rogi la o biserică catolică“.

„Ne surprinde în mod neplăcut declaraţia ÎPS Teodosie de la Constanţa, că ar fi păcat pentru un ortodox să intre şi să se roage într-o biserică catolică, cunoscută fiind situaţia specială din Occident.

Peste tot în Europa, Biserica Catolică a întins o mână de ajutor Bisericilor Ortodoxe şi îndeosebi Bisericii Ortodoxe Române, oferindu-le spaţii necesare celebrărilor, în bisericile catolice.

Cu ocazia vizitei Papei Francisc în România de anul trecut, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a recunoscut acest fapt şi şi-a manifestat recunoştinţa“, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice.

IPS Teodosie a spus într-o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului că este păcat să mergi să te rogi la o biserică catolică. Un ascultător care locuieşte în Anglia a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, în contextul în care în zona lui nu sunt biserici ortodoxe. Răspunsul ierarhului constănţean a fost unul tranşant: „E mare păcat”, i-a răspuns IPS Teodosie. „Duceţi-vă la o biserică greacă ortodoxă“, a completat ierarhul Tomisului. 

    

Vă mai recomandăm:

Povestea românului care a revoluţionat iconografia creştină. Descoperirea uluitoare despre poziţia în care erau crucificaţi oamenii acum 2.000 de ani

A fost sau nu Maria Magdalena iubita lui Iisus Hristos? Cine era femeia din care Mântuitorul a scos şapte demoni

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite