Bebe sexologul dă în judecată UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi pentru daune aduse imaginii de cadru didactic universitar

Bebe sexologul dă în judecată UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi pentru daune aduse imaginii de cadru didactic universitar

Bebe Sexologul FOTO Adevărul

Conferenţiarul universitar Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept “Bebe Sexologul”, va da în judecată Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” din Iaşi pentru daune grave aduse imaginii publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii aprilie a anului trecut, conf. univ. dr. Vasile Mihăescu a fost concediat, în mijlocul anului şcolar, prin decizia 6561/03.04.2013, pe motiv că nu îşi îndeplineşte obligaţiile didactice. Profesorul a dat în judecată UMF “Gr. T. Popa” şi a avut câştig de cauză.

Prin Hotărârea civilă nr. 2225/2014 din data de 23 iunie 2014, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Civilă, s-a dispus anularea deciziei 6561/3.04.2013 emisă de instituţia de învăţământ şi “dispune înlocuirea sancţiunii desfacerii disciplinare a contractului de muncă încheiat de parţi cu sancţiunea reducerii salariului de bază cu 10% pe trei luni. 
 
Obligă intimata să-l reintegreze pe contestator pe postul deţinut anterior desfacerii contractului de muncă. Obligă intimata să achite contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat începând cu data desfacerii contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă, din care vor decădea drepturile salariale aferente sancţiunii aplicate de instanţa de judecată prin prezenta hotărâre. Obligă intimata la plata către contestator a sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată".
 
Psihologul afirmă că în toată această perioadă nu a fost sunat de nimeni din conducerea universităţii. “În 26 noiembrie 2014, data rămânerii definitive şi executorii a deciziei instanţei, prin respingerea apelului de către Crutea de Apel Iaşi – apelul fiind al ambelor părţi aflate în litigiu – Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa din Iaşi nu a avut bunăvoinţa înştiinţării mele că am fost reîncadrat şi să mi se comunice atribuţiile legate de programa de studii, anii de studii, limba de predare (română sau engleză), orarul, amfiteatrele etc”, declară conf. univ. dr. Vasile Mihăescu.
 
Bebe Mihăescu este conferenţiar universitar, triplu licenţiat (psihologie, drept şi medicină), doctor în psihologie, autor a mai multor lucrări de specialitate, scriitor şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, se arată într-un comunicat de presă transmis de dr. Tănase Tasenţe, director Plus Communication Constanţa. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: