Bătrânii unei comune carantinate, nevoiţi să meargă la Oficiul Poştal pentru a-şi ridica pensiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO - Arhiva Adevărul
FOTO - Arhiva Adevărul

Peste o sută de pensionari au fost chemaţi la sediul Oficiului Poştal pentru a-şi ridica singuri pensiile. Totul se întâmplă într-o localitate aflată în carantină.

Primarul Comunei Tîrguşor (judeţul Constanţa), Mădălina Negru a postat joi, 3 decembrie, un anunţ pe pagina de un anunţ prin care toţi pensionarii comunei erau invitaţi astăzi, începând cu ora 9,30, la Oficiul Poştal Tîrguşor pentru ridicarea pensiilor.

Comuna Târguşor este în carantină începând cu data de 28 noiembrie, incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 fiind mai mare de 8/1.000 de locuitori.

Anunţul postat de primărie, prin care pensionarii sunt chemaţi să iasă din case, în plină carantină, pentru a se deplasa la Poştă, a fost făcut, spune primarul Mădălina Negru, deoarece poştaşul care se ocupa de distribuirea pensiilor este infectat cu SARS-CoV-2. Acelaşi anunţ lesolicita bătrânilor să aibă la ei Declaraţia pe proprie răspundere (fără a specifica ce rubrică trebuie bifată), buletinul, mască de protecţie a feţei şi să respecte regulile de distanţare.

În comună sunt peste 100 de pensionari, dar primarul arată cu nu se vor prezenta azi toti pentru a se creea cozi sau pentru a exista riscul ca aceştia să se expună la COVID-19. Deşi nu ştie care este cadrul legal care-i permite să scoată pensionarii din case în perioada carantinei, primarul spune că a făcut acest lucru la solicitarea conducerii Oficiului Judeţean de Poştă.

„Rugămintea domnului director al Poştei, domnul Fîcea Gheorghe, asta a fost. Eu i-am ajutat pe ei (pe pensionari n.red.). nu s-au înghesuit. Avem şi jandarmi, şi Poliţia locală, mai avem puţin şi scăpăm”, a spus primarul.

Reporterii Adevărul au încercat să discute şi cu Gheorghe Fîcea, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Constanţa, pentru a vedea de ce nu este posibil ca un alt angajat al instituţiei să se ocupe de distribuirea pensiilor în comuna Tîrguşor. Directorul ne-a transmis că trebuie să trimitem o solicitare prin e-mail la Bucureşti, la biroul de presă, pentru a primi informaţii. În momentul în care vom avea un punct de vedere oficial al Poştei Române îl vom prezenta.

Nici Prefectul Judeţului Constanţa, Silviu -Iulian Coşa, cel care conduce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii pe această temă.

În urma dialogului puratat cu primarul comunei Tîrguşor, postarea din data de 3 decembrie a fost ştearsă de pe pagina de Facebook.

Postare primaria Targusor pensionari

Citeşte şi:

Vergil Chiţac: „Primăria Constanţa trebuie să fie o instituţie în care politicul să nu-şi amestece coada”

Institutul Naţional de Sănătate Publică a avizat prelungirea carantinei în municipiul Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite