Bătrâni înşelaţi prin metoda „accidentul“. Au pierdut toţi banii din casă

Bătrâni înşelaţi prin metoda „accidentul“. Au pierdut toţi banii din casă

FOTO Arhiva Adevărul

Poliţiştii atrag atenţia că în cazul unor accidente rutiere nu trebuie oferite sume de bani sub nicio formă. De asemenea, persoanele sunate pentru a li se cere bani trebuie să apeleze imediat la telefonul de urgenţă 112.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi cu privire la două noi cazuri de înşelăciune prin metoda „accidentul”, în care victime au căzut persoane de vârsta a 3-a.

Duminică, 21 octombrie, în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 68 de ani, din municipiul Constanţa, „cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, informând-o că a suferit un accident şi este la spital.
Vocea necunoscută i-a solicitat suma de 4.000 de euro pentru a fi transportată la Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Constanţa.

Femeia sunată a oferit suma de 18.400 de lei unui bărbat necunoscut.

Un alt caz s-a petrecut astăzi, 22 octombrie, în jurul orei 02.40. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie au fost sesizaţi de către un bărbat din Constanţa, care a anunţat că mătuşa sa, o femeie, în vârstă de 87 de ani, din Constanţa, a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, informând-o că fiica acesteia a suferit un accident şi este la spital. Ulterior, în discuţia telefonică a intervenit şi o voce feminină, care s-a recomandat ca fiind fiica persoanei vârstnice”, spun poliţiştii.

Bătrâna a oferit suma de 10.000 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul acesteia.
    
În cele două cazuri, oamenii legii fac cercetări pentru a-i identifica pe autorii înşelăciunilor.

De asemenea, poliţiştii reamintesc cetăţenilor că în cazul unor accidente cu victime nu trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani. „Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.”

Pe aceeaşi temă:

Veste tulburătoare în miez de noapte: „Sunt doctor la Spitalul Judeţean, fiica dumneavoastră a suferit un accident“

Metodă de teroare în penitenciare: deţinuţii cu HIV/SIDA se rănesc singuri şi aruncă sângele pe gardieni

Mamă şi fiu anchetaţi pentru înşelăciune. S-au folosit de poliţie pentru a păcăli o firmă de asigurări


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările