Bărcuţele bumpers şi gondolele, atracţia copiilor

atrag ca un magnet copiii şi-i obligă pe părinţi să scoată bani buni din buzunare pentru obţinerea unei feţişoare fericite. Pe plaja de la Saturn, cinci minute într-un leagăn sub formă de

atrag ca un magnet copiii şi-i obligă pe părinţi să scoată bani buni din buzunare pentru obţinerea unei feţişoare fericite. Pe plaja de la Saturn, cinci minute într-un leagăn sub formă de bărcuţă înseamnă 1 RON minus din bugetul de vacanţă al familiei. Anunţul, scris cu roşu pe o tăblie albă, sună periculos - "1 leu de copil" - şi stârneşte comentarii din partea amatorilor de plajă din apropiere: "Uite-te la ăştia, parcă vând copii!". La un metru mai departe, o bătrână sună dintr-un clopoţel, ca la şcoală, semn că micii pasageri ai unui carusel trebuie să fie pregătiţi pentru cursă. Tot de cinci minute, căci aceasta e unitatea de măsură pe litoral. La Neptun, altele sunt pretenţiile. şi altele sunt şi preţurile: o tură cu miniavionul hidraulic, cu gondola, cu "Pinocchio" sau cu un "Ferrari" în miniatură costă 3,5 RON, într-un spaţiu special amenajat în centrul staţiunii, în zona cu magazine, ca să aibă doamnele ce face, în timp ce taţii îşi păzesc odraslele. Apropierea de plajă face să crească tarifele. Cinci minute de plimbare cu bărcuţele "bumpers" într-o piscină pe măsura publicului-ţintă - 5 RON, cinci minute cu minimotoarele electrice - 4 RON, o cursă "nebunească" pe toboganul acvatic - 5 RON, ţopăiala în girafa gonflabilă şi pe trambulină - 10 RON pe timp nelimitat, preţ care corespunde şi utilizării, tot pe timp nelimitat, a leagănelor şi a toboganelor din cadrul parcului de agrement pentru copii. Atracţia locului - cursele cu minikarturi, de 5 RON fiecare, care scot în evidenţă abilităţile de şofer ale micilor piloţi. În satul de vacanţă de la Mamaia, coadă la buburuze şi la căluşei, care-ţi hâţână copilul până oboseşte. Preţul distracţiei de câteva minute - 3 RON. Pe plajele particulare, locurile de joacă pentru copii sunt şi mai bogate ca ofertă, să fie omul mulţumit: castele impunătoare, în care se pompează aer permenent, miniterenuri de fotbal, trambuline şi alte animăluţe gonflabile, care-ţi iau ochii şi-ţi golesc buzunarele. Căci, de!, obrazul subţire cu cheltuială se ţine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: