Barbu Dănescu, primul preşedinte CFSN/CPUN Constanţa, a murit. Revoluţionarul a încercat să salveze nişte copii de la înec

Barbu Dănescu, primul preşedinte CFSN/CPUN Constanţa, a murit. Revoluţionarul a încercat să salveze nişte copii de la înec

Barbu Dănescu, primul preşedinte CPUN Constanţa FOTO TV Neptun

Barbu Dănescu, primul preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale (CFSN) Constanţa, a încetat din viaţă. Dănescu (62 ani) a încercat să salveze câţiva copii de la înec, dar gestul avea să-i fie fatal.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ziua de marţi, 9 iulie, câţiva copii care se jucau în marea agitată de la plaja Trei Papuci, din spatele Spitalului Militar Constanţa, au fost la un pas să se înece.

Trei adulţi, printre care se afla şi Barbu Dănescu, au sărit să-i ajute, dar au fost şi ei luaţi de curenţii puternici. Ei au reuşit să scoată la mal doi dintre copii, dar lupta cu valurile i-a doborât.

Intervenţia salvamarilor i-a salvat în cele din urmă pe cei aflaţi în apă, dar Barbu Dănescu a fost cel mai afectat. El a fost resuscitat cu greu de echipajul SMURD venit de urgenţă, împreună cu două ambulanţe, la faţa locului.

Internat la Terapie Intensivă, Barbu Dănescu a mai rezistat doar o zi. TV Neptun relatează că el a încetat din viaţă în dimineaţa de miercuri, 10 iulie.

Barbu Dănescu era la momentul Revoluţiei din 1989 şef mecanic pe navă. Revoluţionarul a fost coordonatorul Consiliului Frontului Salvării Naţionale (CFSN) şi primul preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) Constanţa.

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis un mesaj de condoleanţe, declarându-se alături de familia Dănescu, în greaua pierdere suferită.

„Adevărat erou, primul preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională Constanţa şi primul primar al municipiului Constanţa de după Revoluţie, a salvat cu preţul vieţii doi copii de la înec.

În vârstă de 62 de ani, Barbu Dănescu a lăsat în urmă amintiri dragi, tuturor celor care l-au cunoscut, iar Constanţei, Universitatea Ovidius.

Dumnezeu să te odihnească, Barbu Dănescu, constănţenii nu te vor uita niciodată!“

Vă mai recomandăm

Valurile mari au făcut prima victimă a sezonului. Un tânăr din Buzău s-a înecat la Costineşti

FOTO Copii găsiţi morţi într-un bazin de la marginea Autostrăzii Soarelui

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: