Bărbat acuzat de braconaj arheologic: a furat monede romane şi medievale din siturile arheologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braconaj arheologic

Poliţiştii de investigaţii criminale ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au efectuat două percheziţii domiciliare, în localitatea Moviliţa, la o persoană bănuită de braconaj arheologic.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, un bărbat, de 48 de ani, a efectuat o amplă activitate de braconaj arheologic, în siturile arheologice din judeţul Constanţa. 

Acesta ar fi colectat şi valorificat bunuri susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, prin intermediul unor site-uri cu profil de vânzări pe internet, dar şi pe piaţa neagră de antichităţi.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 99 de monede din perioadele romană şi medievală, 4 detectoare de metale, peste 15.000 de lei, 6.700 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, bijuterii din aur, 520 de ţigarete netimbrate, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat de bunuri culturale şi tăinuire.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Secţiei 9 Rurală Topraisar, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanţa.

Pe aceeaşi temă: 

Superbul muzeu unicat în România din cotloanele Dobrogei. A fost inaugurat de trei dintre cei patru regi ai României

FOTO Spectacolul unic al Dunării la poalele unei celebre cetăţi antice. Peisajele superbe din jurul carierelor de calcar

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite