Bacalaureat 2016 Constanţa. Mamă:„A zis că dacă îi cade «Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război» ia nota 11“

Bacalaureat 2016 Constanţa. Mamă:„A zis că dacă îi cade «Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război» ia nota 11“

Elevii au ieşit fericiţi din sălile de examen FOTO M.I.

Subiectele de la examentul de Bacalaureat 2016 Constanţa nu au ridicat probleme pentru elevii Liceului  „Ovidius“ din Constanţa, care au spus că au fost foarte uşoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curţile liceelor din oraşul Constanţa unde s-a susţinut luni prima probă a examentului de Bacalaureat, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, au fost şi în acest an păzite de părinţii elevilor care astăzi au dat proba de foc. 
 
Alături de ei au fost profesorii de Limba şi literatura română, care au avut, la rândul lor, emoţii. „Subiectele au fost foarte uşoare“, încerca să-i liniştească pe părinţi un cadru didactic de la Liceul Ovidius, în momentul în care s-au aflat subiectele. 
 
„Nu a fost nimic în plus faţă de ceea ce am făcut noi la şcoală“, le-a spus profesorul. O mămică s-a mai liniştit în momentul în care a aflat subiectele. „Aseară mi-a zis că ia 11 dacă îi cade romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război“. Şi dorinţa i s-a împlinit Carinei şi din sala de examen a ieşit foarte fericită.
 
Nu doar ea a rspirat uşurată, ci majoritatea elevilor care au susţinut examenul la centrul de Bacalaureat de la Liceul teoretic Ovidius. 
 
Subiecte Bacalaureat 2016
 
La profilul Real, la Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona” de Tudor Muşatescu.
 
La Subiectul II, absolvenţii de clasa a XII-a au de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. 
 
Subiectul III se referă la viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.
 
La profilul Uman, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu, în timp ce la Subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.
 
La Subiectul al III-lea, elevii au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.
 
Bacalaureat 2016 Constanţa
 
Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, marţi, 5 iulie a.c., 2 absolvenţi de liceu susţin  proba la Limba şi literatura maternă, urmând ca miercuri, 6 iulie a.c., 4.554  de candidaţi înscrişi să susţinută proba obligatorie a profilului, matematică (3418)/istorie (1136). 
 
Examenul de Bacalaureat se încheie vineri, 8 iulie a.c., cu proba la alegere a profilului şi specializării pentru care s-au înscris 4.727 candidaţi (ex. 1221 geografie, 1115 anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, 935 biologie vegetală şi animală, 603 Logică, argumentare şi comunicare etc.). 
 
Afişarea rezultatelor va avea loc marţi, 12 iulie.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările