BAC 2017 Constanţa. Subiectele la Română la examenul de Bacalaureat: Marin Preda la Uman, Ion Slavici sau Liviu Rebreanu la Real

BAC 2017 Constanţa. Subiectele la Română la examenul de Bacalaureat: Marin Preda la Uman, Ion Slavici sau Liviu Rebreanu la Real

Emoţii pentru absolvenţii de liceu

În perioada 26-30 iunie se desfăşoară probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2017. Pentru susţinerea probei scrise la Limba şi literatura română s-au înscris 4.541 de elevi în Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte rezolvarea subiectelor la Limba Română, în modulul Adevărul LIVE

UPDATE ORA 11.30 Robert-Andrei Roşca, elev al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, profilul Ştiinţele Naturii, este de părere că subiectele de la Română au fost accesibile. „Subiectele au fost uşoare, accesibile, nu au ridicat probleme deosebite. Ne aşteptam la cerinţe mai grele, mai complexe, despre viziunea unor autori în opere, dar ni s-a dat caracterizarea de personaje, ceea ce cred că a fost simplu pentru toată lumea, chiar şi pentru cei care s-au pregătit mai puţin. Eu voi da admitere la Medicină, astfel că m-am concentrat pe materiile care îmi sunt necesare pentru a intra la facultate. Bacalaureatul este un examen care trebuie dat şi trebuie luat fără emoţii, greul pentru mine urmează la admiterea în facultate“, a declarat Robert-Andrei Roşca. 
 
UPDATE ORA 11.15 Elevii de la profilul Uman au avut de analizat la punctul 1 o poezie de patru strofe, de redat sinonime, de explicat rolul cratimei şi a prezenţei mărcilor lexico-gramaticale, de comentat ideea poetică şi mijloacele artistice. La subiectul 2, textul argumentativ era despre utilitatea organizării activităţilor extraşcolare de educaţie în cinematografie. La punctul 3 trebuia descrisă relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda, iar elevii au abordat romanul Moromeţii pe care l-au studiat la şcoală, fiind cuprins în programă. Ei au catalogat subiectele ca fiind uşoare.
 
UPDATE ORA 10.45 Candidaţii de la profilul Uman au avut de caracterizat relaţia dintre personaje din romanul Moromeţii. Ei au mai avut de făcut un text argumentativ despre mersul la cinematograf şi rolul acestei activităţi în educaţie.
 
UPDATE ORA 10.42 Candidaţii de la profilul Real au avut de făcut caracterizarea romanului psihologic, la alegere între Ion Slavici şi Liviu Rebreanu, la punctul 3. La textul argumentativ au avut de explicat rolul comunicării în munca de echipă.
 
  
Proba scrisă din cadrul examenului începe la ora 9.00, iar accesul candidaţilor în centrul de examen este permis în intervalul 7.30 – 8.30, pe baza actului de identitate. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
 
Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, numai creion negru. 
 
Centre de examinare
 
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a desemnat 15 centre de examinare, dintre care 10 în municipiu şi cinci în judeţ:
1. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”
2. Colegiul Naţional  „Regina Maria”
3. Liceul Teoretic „Lucian Blaga”
4. Colegiul Comercial „Carol I”
5. Liceul Tehnologic de  Electrotehnică şi Telecomunicaţii,
6. Colegiul Tehnic de Marină „Al. Ioan Cuza”
7. Liceul Teoretic „Ovidius”
8. Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”
9. Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”
10. Liceul  Teoretic „Decebal”
11.  Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia
12.  Liceul Cobadin
13. Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari
14.  Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă
15. Liceul Tehnologic „Callatis” din Mangalia
 
Anul trecut, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Constanţa a fost de 61,89%, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.
 
Din totalul de 1731 de contestaţii depuse, 755 au fost admise, după cum urmează: 349 proba Ea; 246 proba Ec); 160 proba Ed).
 
De asemenea, 139 de lucrări care au primit iniţial notă sub 5 au înregistrat o creştere peste 5 (69- proba Ea); 54- proba Ec); 16- probaEd)) şi 18 lucrări notate iniţial peste 5 au fost evaluate în final cu note mai mici decât 5.
 
La nivelul judeţului Constanţa, din totalul de contestaţii depuse, 176 de lucrări au fost evaluate cu o notă mai mică decât nota iniţială şi 579 au fost evaluate cu note mai mari.
Un număr de 4.853 elevi din judeţul Constanţa au susţinut Bacalaureatul în intervalul 13 iunie - 8 iulie. După afişarea notelor, la nivelul judeţului Constanţa au fost depuse 1731 de contestaţii, 
 
Calendar Bacalaureat 2017 
 
26 iunie 2017 - Limba si literatura româna - proba Ea)
27 iunie 2017 - Limba si literatura materna - proba Eb)
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec)
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului si specializarii - proba Ed)
5 iulie 2017 Afisarea rezultatelor (pâna la ora 16:00) si depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestatiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările