Avioane militare italiene participă la misiuni de poliţie aeriană în România

Avioane militare italiene participă la misiuni de poliţie aeriană în România

FOTO: Arhiva Adevărul

Militarii italieni vor participa la misiunile de poliţie aeriană începând cu luna mai. Ei vor fi dislocaţi la baza militară din judeţul Constanţa până la finalul lui august.

Comandamentul Aerian NATO a anunţat că patru avioane Eurofighter Typhoon italiene şi 130 de militari vor fi dislocaţi la baza militară Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Italienii vor participa alături de militari români la misiunile de poliţie aeriană, sub comanda NATO, începând cu luna mai 2019.

Contingentul va fi condus de colonelul Andrea Fazi, un ofiţer experimentat care a mai participat la misiuni de poliţie aeriană în Bulgaria, în urmă cu 2 ani.

Misiunea italienilor se va termina în august.

Misiunile de Poliţie Aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene ale Italiei.

Până acum, pe baza de la Kogălniceanu au fost dislocaţi militari canadieni şi britanici care au înreprins misiuni de poliţie aeriană.

Pe aceeaşi temă:

Spaţiul aerian al României, păzit de canadieni. Cinci avioane CF-18 Hornet şi 135 de militari vor ajunge în România

Aeronave militare canadiene au sosit la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Astăzi are loc certificarea NATO

Militarii britanici dislocaţi în România, vizitaţi de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Regale

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: